06.12.2022 | 12:28
Василев: Борисов и Радев действат в перфектен дует
Ще попитаме президента с какво точно сме го разочаровали, заяви съпредседателят на ПП

Съпредседателят на ПП Асен Василев продължи задочната престрелка с президента Румен Радев, когото обвини в тайни срещи с ГЕРБ. „Последните 24 часа видяхме един доста добре синхронизиран дует между г-н Борисов и г-н Радев, който не мисля, че изненадва и българските граждани. Стана очевидно даже и за слепите. Трябва да попитате г-н Радев с кое действие сме го разочаровали.“, заяви той на брифинг.

„Относно въпроса свързан с ветото, ако президентът наложи вето и ако г-н Борисов не се събуди с друга идея и подкрепи ветото, това означава, че няма да има промени в Изборния кодекс. Имайки предвид колко често ГЕРБ си сменят мнението съм леко скептичен, че това ще се случи. Ако се случи обаче, това ще означава, че последните 3 седмици парламентът е въртял абсолютно безсмилено едни безкрайни заседания. Вместо да си приемем антикорупционните закони, които са по Плана за възстановяване и които щяха да помогнат за Шенген, вместо да приемем истински бюджет, сме се занимавали с едни предизборни фишеци“, допълни Василев.

„Моите отношения с президента Радев винаги са били стриктно институционални. Другото, което не се харесва на голяма част от политическата класа, е че аз казвам това, което мисля. Когато нещо го мисля, го казвам“, така Василев отношенията си с президента.

„Според мен, за да можем въобще да тръгнем напред като държава, трябва да можем да казваме всичко, което мислим и всичко, което виждаме. Да пуснем прожекторите, да се осветли всичко, което се случва. Защото няма как да очакваме бългаските граждани да взимат адекватни решения без да имат адекватна информация“, каза още Василев.

„Аз лично не съм получил покана от господин Габровски, мисля, че и парламентарната група не е. Ние ясно сме заявили, че няма да подкрепим кабинет, в който участва ГЕРБ. Ние вече проведохме разговор с тях, на който заявихме кои 16 политики смятаме за важни в страната и кои бихме подкрепили, независимо дали ги предложат те или някой друг“, заяви Василев.

„Какво да разкажа за Gemcorp? Аз нямам какво да кажа за Gemcorp извън това, което вече съм казал“, така Василев отговори на въпрос дали ще отиде на комисията Gemcorp, където е призован.

 

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране