05.09.2021 | 12:02
Василев: Ще видя дали има съмишленици за партия
БСП отново поиска президентът да каже дали стоизад новия политически проект

„Докато съм министър на финансите, няма да участвам в политически проекти, след това ще помисля какво точно искам да правя. Ще видя дали има хора и съмишленици, с които можем да направим нещо, което да помогне на България. Ще ви се обадим, ако решим да правим нещо, свързано с политика. Единственият ми фокус сега е да мине актуализацията на бюджета и да оставим държавата със стабилни финанси“. Това заяви пред БНР служебният министър на финансите Асен Василев.

В предаването „Неделя 150“ Кристиан Вигенин от БСП коментира информацията за евентуален бъдеш политически проект на служебните министри КирилПетков и Асен Василев: „Чувал съм такива слухове, не знам доколко тази информация може да бъде потвърдена…. Но ако такива опити се правят – не само да бъде създаден нов проект, но да бъдат откъсвани  и наши структури под някаква форма, това ще срещне отпор. За мен би било твърде нелогично леви хора, каквито са нашите членове и симпатизанти, да се включат в един видимо десен либерален проект. Не виждам причини БСП да се притеснява от това. Притеснително би било, ако се окаже, че такива совалки се правят през институция, която няма роля в подобни политически процеси. Президентът не е в позиция да изразява подкрепа за една или друга партия“.

„Мисля, че се създадоха известни колебания след недотам премисления отговор на премиера Стефан Янев, защото, когато служебни министри и премиер, назначени от президента, изразяват симпатия или намерения да създадат или да подкрепят такъв проект, това рефлектира върху президента Румен Радев“, добави Вигенин
„Кирил Петков и Асен Василев са естествени партньори на „Демократична България“, било то и в нов политически проект или като част от листите им“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS съпредседателят на „Зелено движение“ и зам.-председател на ПГ на „Демократична България“ Владислав Панев. Нов проект около Кирил Петков не вреди на ГЕРБ, заяви председателката на ПГ на бившите управляващи Десислава Атанасова.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране