20.02.2023 | 10:54
Вътрешният министър нападна съда и прокуратурата за трагедията с мигрантите
Един от каналджиите е сключил споразумение с прокуратурата и след това пак е извършил престъпление

Иван Демерджиев остро нападна съдебната власт и бившите управляващи за трагедията със загиналите 18 мигранти и проблемите с трафика на бежанци. „Един от основните хора, замесени в тази ситуация, довела до този изключително тежък инцидент, е получил два пъти по пет месеца със споразумение с прокуратурата и съдът ги е акумулирал и му е дал общо 5 месеца. Той ги излежава тези пет месеца и месец по-късно извършва това престъпление“, заяви министърът пред журналисти във Варна.

„Е, как да се борим с тези хора?! Ние сме го заловили няколко пъти, ние сме го предали на правосъдието. Защо се пита полицията, а не се питат другите отговорни институции какво направиха те, за да предотвратят този случай“, изрази възмущението си Демерджиев. По негови думи, ако не беше сключила прокуратурата споразумение със задържания за трагедията с мигрантите, той нямаше да бъде на пътя.

Той постави и въпроси във връзка с охраняването и строежа на граничната бразда. “Много интересни въпроси се задават за начина, по който се охранява границата. Но никой не си задава въпроса каква е оградата на тази граница. Защо за 10 години никой не обезпечи 110 км. от 250 км. на границата? Никой не си зададе въпроса защо пътищата по границата не бяха оправени? Защо 2000 гранични полицаи бяха съкратени и там се полага извънреден труд от сили на полицията и на армията?, попита Демерджиев.

Той е категоричен, че въпреки липсата на кадри “има добри резултати”. И направи сравнение: през 2021 г. са съставени три досъдебни производства за каналджийство в Бургас. За 2022 г. до февруари 2023 г. – те са 170.

1 коментар

  1. българин каза:

    нима не може да бъдат осъдени виновните -явно няма нормални наказателни закони , явно затова има много престъпления. КАК Е В АМЕРИКА – ЗА ВСИЧКО ГИ ХАРЕСВАМЕ.
    18 ЧОВЕКА УБИТИ -ЗА ВСЕКИ ЗАГИНАЛ ЧОВЕК 18 ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране