03.07.2024 | 20:06
Въздържалият се депутат от ДПС всъщност гласувал ”против” кабинета на ГЕРБ
Джейхан Ибрямов не знае защо отрицателният му вот е отразен като "въздържал се"

Гласувах “против” проектокабинета “Желязков”, пише в своя позиция депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов. Днес вотът му бе отразен като “въздържал се” при гласуването на предложеното от ГЕРБ правителство.

Проектокабинетът събра само 98 гласа, които не бяха достатъчни, за да бъде съставено правителство с първия мандат. “За” гласуваха 68-те депутати от ГЕРБ и 30 – от ДПС. Политическата група на Движението за права и свободи се разцепи при избора – 14 бяха “против”, а един се въздържа. След изявлението на Ибрямов става ясно, че “против” са били общо 15 души.

“Категорично заявявам, че днес гласувах “против”, а не „въздържал“ се на днешното заседание на Народното събрание. Вотът ми е съгласно решението на почетния председател на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган, парламентарната група на ДПС да не подкрепя предложеният от ГЕРБ-СДС кабинет и министър-председател”, пише още Ибрямов.

Той е уведомил с официално писмо канцеларията на председателя на Народното събрание, че вотът му е отразен невярно. “Получих уверението, че в стенограмата от заседанието гласуването ми ще бъде отразен вярно”, става ясно от публикацията му във Фейсбук.

Тази сутрин един от председателите на ДПС Делян Пеевски обяви, че Ахмед Доган се е “опитал да му препоръча” да не подкрепя проектокабинета “Желязков” на ГЕРБ, но че той смята “да изпълни волята на народа” – да има правителство.

1 коментар

  1. Кики рече: каза:

    Време беше монолитността на рязаните карабини в етническата групировка да бъде разбита. И това стори един “смел”, корумпиран, корпулентен българин! Българите са недостижими в умението си да делят, рушат, затриват, премахват, унищожават всичко, до което се докоснат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране