27.11.2019 | 19:42
Велислава Дърева: Нинова говори истината само с коня си, в парламента рекетира и блъфира
БСП не е играчка и инструмент за личните властови цели, амбиции и мераци на когото и да било

Социалистката Велислава Дърева излезе с остри критики срещу Корнелия Нинова. Тя призова лидерката на БСП да отговори на няколко въпроса около изказването ѝ, че външни сили 2 години готвели преврат в pogled.info.

„За 2 години, 2 пъти от конгресната трибуна и веднъж от парламентарната, Нинова говори за „външни сили”, които „бъркали с мръсни ръце” в БСП; за „бизнесмени отвън” с дебели портфейли; за „едрия бизнес и някои от тях (те си знаят)”, които „наддават за главата ми”; и най-сетне – за Борисов, който хвърлил много пари на някои бизнесмени, за да я свалят от поста. Винаги и неизменно – с внушението за нечисти дела на „вътрешнопартийни лобита”.

Две години в обществото и в БСП висят следните въпроси:

Кои са „външните сили”? Чии са „мръсните ръце”?

Кои са „бизнесмените отвън”? Чии са портфейлите? Тези портфейли имат ли си имена?

Кои са бизнесмените, които „наддават за главата ми”?

Кои са бизнесмените, на които Борисов е хвърлил много пари, които Борисов е подкупвал и корумпирал – с какво и как?

Как се казват? Поименно.

Имат ли нещо общо с БСП и ако да – какво?

Имат ли нещо общо с ГЕРБ и ако да – какво?

Кога и къде тези бизнесмени са заговорничели с Борисов? Дата, час, място.

Каква информация има Нинова, ако изобщо има? Кой е източникът на информацията? Има ли свидетел и ако да – как се казва?

Изобщо – кои са тези злодеи? Тези подлеци? Тези гадове гадни? Тези мръсници? Тези отрепки? Тези подмолни типове? Тези подривни елементи?

„Нинова е учила право и знае, че който отправя обвиненията, той ги доказва. Докато Нинова не отговори на тези въпроси, трикратното твърдение за корупция, подкуп и заговор, подметнато от най-високата трибуна в държавата, не е нищо друго освен интрига, спекулация, инсинуация, блъф и рекет. Нинова заяви хладнокръвно „Излъгах”. От парламентарната трибуна! Ами тя не си била подавала оставката (то си беше ясно)! Тя се била шегувкала! Играйкала си! Забавлявала се! С Борисов и с някакви безименни портфейли и коварни завераджии! Не! Не с Борисов се е шегувкала Нинова, нито с някакви анонимни бизнесмени. А с БСП! „На кого ни оставяш, Корни!” – тези екзалтирани възгласи и режисирани вопли ехтяха под конгресния купол. В сърцераздиращ монолог Нинова изобразяваше ту Левски (който губи само себе си), ту Христос (който гони търговците от храма), ту сакрална жертва, за чиято глава наддават коварни олигарси, за да стигне (след мелодраматична пауза) до „Аз съм тук! Върнах се!”. Публиката – просълзена и благодарна. Аплодисменти! Това се нарича „игра с публиката”. Ако някой делегат е вярвал, че участва в епична драма „Мисията за спасяването на Корни от мръсните лапи на шайка бандюги”, вече знае, че мисията е лъжа, драмата – измама, а той – злоупотребен като дете наивно от църковен хор. Знае го лично от Нинова. Официално БСП не е публика. БСП не е играчка. БСП не е инструмент за личните властови цели, амбиции и мераци на когото и да било“, гневи се Дърева.

„Кога и къде Нинова говори истината? По конгреси и пленуми? Пред парламента? Пред медиите? Или Нинова говори истината само с коня си? Докато му дава захарче. Прочее, на лъжата краката са къси, дори когато е на кон. Нинова е председател на НС на БСП с претенция да бъде пряко избран лидер. Недосегаем. Мята внушения от конгресната трибуна. И се хвали самодоволно от парламентарната трибуна, че е излъгала! Който лъже в едно, лъже във всичко. И всекиго. Кой политик с претенции за лидер развява в Народното събрание вътрешнопартийните интриги, в които лично участва, лично е забъркал, лично дирижира и лично направлява, докато изобразява невинна жертва на зли сили и се прави на светата принципност и почтеност? Кой политик с претенции за лидер влачи в Народното събрание своите вътрешнопартийни терзания? Този, който се страхува. Независимо от тържествуващата физиономия и неудържимо подхилкване. Самопризнанието в лъжа от парламентарната трибуна е факт потресителен. И унизителен. За обществото. И за БСП“, пише още журналистката“, пише още Велислава Дърева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране