11.01.2021 | 9:23
Венелин Петков наплю доскорошните си колеги от бТВ, отразили Бойко Борисов
В последната година от управлението на Венелин Петков телевизията премина в крайности, което определено не подхождаше на бранд като бТВ

Бившият директор „Новини и актуални предавания“ на бТВ Венелин Петков наплю бившите си колеги заради това, че са новина, свързана с инспекция на Бойко Борисов край Рилския манастир. Във фейсбук профила си той публично порицава доскорошния си работодател, прилагайки линка от проверката на премиера на същия път от 29 декември.

„Малко контекст от 29.12.2020 (Определение за новини: точно отразяване на важни събития от деня в контекст, който им придава значение)“, написа той.

Не е ясно какво точно визира Петков – дали това, че новината е незначителна или фактът, че активираното свлачище не е било водеща тема в уикенд емисията. Новината присъства, но отразена по всички правила – с различни гледни точки.

В последната година от управлението на Венелин Петков телевизията премина в крайности, което определено не подхождаше на бранд като бТВ. Това бе причината за освобождаването му, след като изп.директор стана Мартин Швехлак.

Впоследствие се оказа, че срещу Петков има сериозно недоволство в нюзрума на телевизията, а част от колегите му публично се оплакаха, че им е оказван сериозен натиск при отразяването на дадени теми.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране