17.01.2023 | 16:31
Венци Стефанов: Левски дължи милиони!
ЦСКА няма да е шампион, прогнозира благодетелят на Славия

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори по различни актуални теми от българския футбол, като заяви, че според него Лудогорец отново ще стане шампион. Той разказа и за своя лична среща с кандидата за президентския пост на БФС Димитър Бербатов.

„Бяха ни откраднати шест точки досега – срещу ЦСКА и Арда (Кърджали). Ще е добре някои от младите футболисти да се наложат в първия състав, да видим младата славистка кръв в първия отбор.

Единственият начин да се развива българския футбол е да се дава шанс на родните футболисти. Чест прави на Младен Кръстаич, че наложи млади футболисти в националния отбор, явно има здрави панталони. Виждате, че шестима наши юноши в момента са с първия отбор на Славия. Може да очакваме нов трансфер на млад футболист от Славия в клуб от Западна Европа, но да не слагаме тигана преди да хванем рибата. Само съдиите-шматки се оправдават със системата VAR.

ЦСКА е ЦСКА. Аз знам ЦДНА, ЦСКА Септемврийско знаме, Средец, ЦСКА – това е една марка. Но съм убеден, че Лудогорец ще стане шампион. Ако не ги препънем ние. Ако слушаш Наско Сираков в Левски всичко е по мед и масло. Ако гледаш реалната действителност, виждаш, че нещата не са така. Един път Славия закъсня с три дни с една вноска към НАП и веднага получихме предупредително писмо. А Левски дължи милиони!

Тези милиони са от вас, от мен, от него и от всички българи. Понеже е за Левски си затваряме очите. Ако имаше правилно отсъждане, Левски трябваше отдавна да мине през чистилището, както минаха Локомотив и други отбори. Може би това беше правилното решение, защото те сега щяха да са отново в „А“ група и да се борят за титлата.

Виждах се с Бербатов, разговаряхме, казах му в очите, че го уважавам като футболист, но като ръководител не мога да кажа една добра дума, защото той никога не е показал с нещо, че може да ръководи. Той каза, че има авторитет, че може да подобрят много неща, изслушах го много внимателно.

Казах му: „Митко, ако се беше кандидатирал Стилиян, може би щеше да има шанс“. Защо правя това разграничение ли? Правя го, защото Митко няма аура. Имаш едно име, но хората трябва да ти повярват. Чувал съм, че Боби за следващ мандат няма да се кандидатира. Но нищо не се знае.

Само с обещания не става, това Слънце грее, но не топли. 32 години слушаме обещания. Да, преди това беше друго време, решенията се взимаха от ЦК, но решаваха така, че създадоха футболистите, които през 1994 година накараха Господ да повярва.

Аз съм против хазарта, но лицензираните бетинг компании плащат данъци – говорим за около 300 милиона, проверих. И дават 50-100 милиона за поддържането на масовия спорт, никой няма право да отнеме такова нещо заради определен политически пиар. Дали да спасим 83-ма хазартно зависими, или да ликвидираме футбола. А тези компании дават пари и на баскетбола, волейбола, гимнастиката и други спортове, нека гледаме реално на тези неща. Това не може да бъде политика, а е типичен рекет.

Бих бил безкрайно щастлив да ликувам отново през май месец на стадион „Васил Левски“. И сигурно, ако е пак на 9 май, пак ще бъда със същия екип. Нека славистите подкрепят отбора си – белият отбор е символ на чистота и искреност, никога не сме злоупотребявали и не сме подвеждали привържениците“, заяви Венцеслав Стефанов.

1 коментар

  1. от един форумджия от улица Сердика , левскар каза:

    Имаше едно време форум на Сердика , близо до Дондуков. Всеки делничен ден , след работа си говорехме за футбола.Бяхме повечто привърженици н Левски , като един локомотивец, наричан Кита, беше всред левскарите . Имаше още два форума – в градинката Чайка и в градинката пред Централна баня / ех , каква баня беше , помните ли /. Спомням си за инициятивата на един голям шеф да ликвидира Левски като го обедини със Спартак и го изпрати в Хаджи Димитър , далеч от разнебитеното игрище на Левски , което беше там, където сега е стадион Васил Левски. Ех , спомени , спомени …

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране