17.06.2024 | 22:51
Версия: Ружа Игнатова сама пуснала слуха, че е убита в Йонийско море
Измамницата продължава да се издирва от ФБР

Реномирани световни банки са си затваряли очите за съмнителни трансакции, свързани с българско-германската предприемачка Ружа Игнатова. Това стана известно благодарение на досиетата FinCen, разкриващи факти от задкулисния свят на международното банкиране

Бизнесдамата се издирва от ФБР заради измами с 4,5 млрд. долара чрез криптовалутата OneCoin. Ружа е завлякла инвеститорите, преди да изчезне безследно. Според мълвата тялото й е изхвърлено от яхта, недалеч от хърватски остров, между Йонийско и Адриатическо море. Труп обаче не е открит.

Това пък навежда на мисълта, че обиграната мошеничка е възможно да е създала мит за смъртта си, а всъщност да си е жива и здрава, пише “Телеграф“.

Английски журналист твърди, че тя се крие на яхта в Средиземно море, защото там е недосегаема. Има спекулации, че е променила и външния си вид.

Различни изследвания на независими журналисти сочат, че Ружа е успяла да прави схемите си, покровителствена от олигарси, включително и такива от България. След като им е станала неудобна обаче, те са взели решение да я ликвидират. В репортажа на Би Би Си се говори за митичния подземен бос Христофорос Аманатидис – Таки, който се заел с охраната на Ружа срещу 100 000 евро хонорар.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране