25.05.2021 | 21:54
Весела Лечева сърдита на Корнелия Нинова, отказа да е в листите
Водач на червената листа във Велико Търново е Явор Божанков

Весела Лечева се отказва от участие в червените листи за изборите на 11 юли.Това обяви самата голяма шампионка във фейсбук.

„Няма да преча на Корнелия Нинова в стратегията й за спечелване на изборите. За пореден път останаха нечути организации и личности, които са доказали лоялността си към партията, както и, че могат да извоюват първото място на избори. Благодаря от сърце на всички структури на БСП в област Велико Търново, на нашите кметове и редови социалисти. Оставам до вас, оставам вярна на БСП!“, написа Лечева.

Днес Изпълнителното бюро на БСП подреди водачите на листи за предстоящия предсрочен парламентарен вот. Въпреки че вeликoтърнoвcкитe coциaлиcти нacтoявaха вoдaч нa лиcтaтa нa кoaлиция „БCП зa Бългaрия“ зa избoритe нa 11 юли дa бъдe cвeтoвният шaмпиoн пo cтрeлбa и пoчeтeн грaждaнин нa старата столица Вeceлa Лeчeвa, Изпълнителното бюро реши водач да е Явор Божанков.

На парламентарните избори през април Лечева, която бе втора в листата, се превърна в шампионът на БСП по преференции. Тя получи рекордните 3863 гласа, лично за нея, които я правят най-предпочитаният кандидат от всички партии в област Велико Търново. Този й резултат я постави и на първо място по преференции сред всички кандидати на левицата на национално ниво.

1 коментар

  1. таня каза:

    Голям праз! Голямата заслуга на Нинова е, че успя да изчисти партията от боклуци, по един или друг начин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране