19.11.2022 | 11:35
Вежди Рашидов назначи Владислав Горанов за свой съветник
Антоанета Цонева се връща в парламента като сътрудник на Христо Иванов

Председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ от Пловдив Вежди Рашидов си взе за съветник в парламента бившия финансов министър Владислав Горанов.

Рашидов има и други двама нещатни сътрудници – Росен Димитров ще го консултира по правните въпроси, а Маргарита Александрова-Манова – по икономическите.

Бившата депутатка от „Демократична България“ Антоанета Цонева се връща в Народното събрание, но като сътрудник на Христо Иванов. Тя ще му помага по политиките за българите извън граница, изборния процес и връзките с гражданското общество. Лидерът на „Да, България“ има още една сътрудничка – Марияна Иванова – по организационните въпроси.

Другите 9 депутати от Пловдив на този етап нямат сътрудници. Двама са и народните представители от региона, които вече разполагат със съветници. Манол Генов от БСП отново ще разчита на връзките на Християн Тончев с медиите, той му помагаше и в 47-ото Народно събрание.

Стою Стоев от „Продължаваме промяната“, който е адвокат, пък е наел за юридически съвети депутата от ПП от предишния парламент Петър Кьосев.

Синът на бившия земеделския министър Нихат Кабил – Танер, е съветник по „младежки политики“ на депутата от ДПС Осман Мурадов. Хасан Адемов пък съветва Севим Али.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране