27.07.2024 | 23:19
Видеото с травеститите на церемонията по откриването на Олимпиадата е свалено от YouTube
Международният олимпийски комитет се опитва да потуши грандиозния скандал във Франция

След шума, предизвикан от безпрецедентната церемония по откриването на Олимпийските игри, Международният олимпийски комитет „премахна“ видеото с травеститите от YouTube.

Всъщност реакциите на християнска Европа се съсредоточиха върху представянето на картината на Леонардо да Винчи „Тайната вечеря“,  където учениците на Христос са изобразени като драг кралици, а трансджендър  пее почти гол.

 

Късно тази вечер френската католическа църква най-накрая излезе с изявление, осъждащо подигравката с християнството на церемонията по откриването на Игрите. В изявление френската епископска конференция заяви: „За съжаление, тази церемония съдържаше сцени, които осмиваха християнството, което ни причини голяма тъга“.

Съобщението не описва подробно моментите, които разстроиха църквата, но реакциите от религиозните кръгове се фокусираха върху възстановка на картината на Леонардо да Винчи „Тайната вечеря“, където учениците бяха изобразени като драг кралици, докато транссексуален модел пееше почти гол.

Всъщност в същото съобщение се прави опит за християнски икуменизъм в протеста, като се цитират характеристики: „Благодарим на членовете на другите религии, които изразиха своята солидарност с нас. Тази сутрин мислим за всички християни на всички континенти, които са били наранени от провокацията.“

Консервативните среди във Франция се обединиха с тези позиции. Сенатор Валери Бойер говори за събитие, което „цели да осмее християните“.

„Това беше политико-историческо самоубийство от някогашната християнска столица на европейската цивилизация“, казаха от Московската патриаршия.  Представителят на МВнР Мария Захарова беше още по-остра в изявленията си: „Видях снимки от церемонията и си помислих, че са фотошоп. Не можех да повярвам, че са истински. За едно нелепо събитие те принудиха толкова много хора да бъдат под дъжда“, каза тя.  В същото време в профила си в Telegram Захарова публикува снимки, в които коментира, че събитието се е превърнало в гей парад.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране