28.06.2015 | 16:34
Вигенин и Кутев аут от червеното ръководство
Михаил Миков с чистка в БСП

Бившият външен министър Кристиан Вигенин и ексговорителят на червените Антон Кутев са аут от Изпълнителното бюро на БСП. Това предложение на лидера Михаил Миков бе гласувано от червения пленум преди минути.

Като ново попълнение в червеното ръководство влиза бившият зам.-областен управител на Велико Търново Стефан Стефанов.

Очакваше се депутатът Красимир Янков да влезе в соцръководството, но към момента е одобрен само великотърновският червен активист Стефан Стефанов.

На днешният пленум, който продължава вече 5 часа, социалистите трябваше да се занимаят обстойно с Драгомир Стойнев и поисканата му от Явор Куюмджиев оставка. Темата бе предвидена като последна точка от дневния ред, но още в самото начало той поискал думата да се защити пред другарите си.

Стойнев обяснил, че американската “Уестингхаус”, която той лансира като доставчик за седми блок в “Козлодуй”, му била препоръчана от Иван Генов, който той назначи за шеф на АЕЦ-а по препоръка на Румен Овчаров. Бившият министър добавил, че понеже не разбира от ядрена енергетика, се доверил на мнението на енергийния авторитет в БСП. Въпреки това Стойнев е дал заявка, че и ако сега е начело на този сектор пак би назначил Генов в АЕЦ-а, както и самия Румен Овчаров в “ЛУКойл”.

Сергей Станишев предложил да не се връщат назад, а да гледат напред и така дебатът около дейността на бившия министър в кабинета “Орешарски” бил отложен за по-късно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране