23.09.2021 | 11:23
Витанов разкри опит за убийството му. Ще се откаже ли от прогнозите?
Той разказа, че е бил направен колата му да бъде повредена

Топ математикът проф. Николай Витанов разкри бруталните заплахи, които е получавал заради математическите модели на развитие на пандемията, които прави, откакто заразата пламна и у нас. Той бе част от Националния оперативен щаб и прогнозите му помагаха на лекарите да вземат адекватни решения по време на трите предишни вълни на заразата. Щабът бе разпуснат от служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

Аз не съм дошъл да се оплаквам. Дойдох да кажа на младите си колеги, които ще правят анализи и прогнози, много да внимават. Първо ще чакат да се провалите, когато видят, че не се проваляте, ще завалят заплахи, а после ще ви посегнат, коментира проф. Витанов пред Нова тв.

Той разказа, че е бил направен колата му да бъде повредена. „Бях тръгнал на път със семейството ми. Имам някои навици от казармата и погледнах автомобила и видях, че нещо е бутнато по него, за да се случи нещо друго. Не беше спирачката. Тя е твърде сложна. Беше обработена гумата, така че да изгърми при висока скорост. Много добре беше направено“, разкри професорът. Той съобщи, че заплахите срещу него продължават и цитира някои от тях:

„Витанов, след няколко удара с винкел в главата, решенията ти ще бъдат различни.“

„Манипулатор, който взема 36 хиляди от държавата на месец за неправилни сметки.“

„Дай му адреса на тоя. Все някой с рунтави гърди, ще се справи с това измекярче.“

„Не съм участвал във взимане на решения. Аз правя анализи и числата са такива каквито са. Виждате, че става каквото кажа. Какви са хората, как са, знаете, че 25% от населението не вярва, че има вирус и пандемия, не искат да се ваксинират и си търсят теории. Някои стават по-агресивни, други стават още по-агресивни и пращат мейли. Колеги, внимавайте, ще ви посегнат, ако сте успешни. Изкарах три вълни до момента. Казах, че ще изкарам още една вълна заради народа. След това ще спра да се занимавам с това“, допълни проф. Витанов. И прогнозира, че втория пик на четвъртата вълна коронавирус, която е в момента, ще бъде през октомври

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране