14.05.2015 | 18:59
Вижте пълния списък на посетителите на Цветан Василев
Румен Петков и Петьо Блъсков най-често са висяли пред кабинета на банкера

Тази сутрин медиите получиха файлове със сканирани страници от тетрадката на охраната в сградата на КТБ и ТВ7 на бул. „Цар Борис Трети“ в София. По-късно Цветан Василев отрече да е автор на придружаващото ги писмо, но не спомена нищо за списъците. Списъкът обаче отразява реално състояли се срещи в кабинета на банкера. Депутатът от ДПС Йордан Цонев също потвърди, че е провел среща, като посочената в тетрадката. Бойко Борисов пък отрече Стоян Мавродиев да има нещо общо с него, след като той бе депутат от ГЕРБ и избран за шеф на КФН именно от партията си.

Отразените посещения започват от 8 юли 2013 година. През първата седмица Цветан Василев е посетен в кабинета си три пъти от председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, два пъти от бившия вътрешен министър Румен Петков, още от рекламния бос Красимир Гергов, главния редактор на „Труд“ Иван Михалев, както и депутатите Йордан Цонев и Явор Куюмджиев, който нито потвърди, нито отрече да е ходил на крака при банкера, а каза, че не си спомнял.

По това време се провеждаха всекидневни и многобройни протести срещу правителството на Пламен Орешарски, провокирани от избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Многобройно е било присъствието в кабинета на Василев по същото време.

15 юли е ден, разпределен между бизнес, журналисти и социолози – сред по-известните са финансиста Емил Хърсев и бизнесмена Митко Събев, журналистите Светослава Тадаръкова, Ива Николова, Мирослав Иванов, социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. Блести присъствието на проф. Стати Статев, ректор на УНСС, станал известен с това, че препоръча да протестиращите студенти да се махнат от България.

На 16 юли вече дежурната журналистическа група се повтаря, последвана от забележителна поредица – 10.55 – бившият министър Милен Велчев, 11.28 – депутатът от ДПС Йордан Цонев, само две минути по-късно – в  11.30 – Иван Костов. Интересно дали срещата е била обща, или са чакали заедно пред кабинета на г-н Василев. Следват Румен Петков и към края на деня – в 16.38 –  Стоян Мавродиев.

Работният 17 юли започва с шефът на КРС Веселин Божков в 8.45.

По обед се е класирал и сегашният депутат и съпредседател на патриотите в парламента Красимир Каракачанов, по-късно депутатът на Яне Янев Димитър Чукарски, следван от бившия военен министър и бивш посланик в НАТО Бойко Ноев.

Следва четиридневно отсъствие, след което в групата на лица с отношение към журналистиката се включва и тогавашният издател на „Дума“ Николай Малинов, който бързо настига ритъма на посещения на сегашния главен редактор на „Труд“ Петьо Блъсков. Който пък от своя страна успява с честотата на посещенията си да засенчи бившият главен редактор Иван Михалев.

Един от любопитните посетители към края на месеца е Росен Карадимов, един от най-приближените съветници на премиера Станишев, смятан за сивия кардинал на правителството. Той е последният посетител за деня – в 17.51 ч.  през 24 юли.

Вижте списъка ТУК

1 коментар

  1. Гого каза:

    Акцията е за отвличане на вниманието от истинския въпрос. А той е – кои фалшифицираха договорите си с КТБ за да вземат неправомерно обезщетения. И докато дъвчем по-дребния въпрос, да забравим че Иван Костов, Делян Пеевски,Веждичката си уредиха парите тихомълком с цесии и с предоговаряне със задна дата. Последното си е чиста фалшификация.
    Нищо ново. Както преди се дъвчеше правомерен ли е записът Мишо бирата, вместо да се потърси отговорността на Бойко Борисов, който върши престъпление, осуетявайки данъчна проверка. После замете следите, ликвидира Мишо бирата, после и жена му и сега целия в бяло отново възседна трона.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране