02.08.2022 | 10:49
Вижте яхтата на Ахмед Доган, продава я за 6 млн. евро
Скъпата яхта е на пристанището в Атина

Няма мераклии да купят луксозната яхта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Скъпият плавателен съд, намиращ се на пристанище в Атина, е пуснат за продан от повече от месец от две международни брокерски компании с централни офиси в Монако за близо 6 млн. евро. Очевидно сумата се вижда твърде висока на любителите на тузарските удоволствия, защото никой не проявява интерес към обявата, пише вестник Ретро.

Дългата 39 метра триетажна яхта на Доган носи името „Агата“ и е произведена в Италия през 2006 г. Срещу сумата от точно 5,9 млн. евро новият ѝ собственик ще се потопи в невероятен лукс. Вътре интериорът е изработен от висококачествено дърво. Има 5 ВИП каюти със спални, където могат да се настанят 10-12 гости. Разполага още с кабинет с частен достъп, няколко бани с вани с размерите на гарсониера, професионално оборудвана кухня, конферентна зала за срещи, хол, панорамен салон и редица стълбища. На палубата също има всякакви тузарски удобства – мека мебел, джакузи, кътове за релакс, бар. За вечеря на открито на горната палуба има специална зона, а терасата за слънчеви бани е с настилки от тиково дърво.

От обявата става ясно, че яхтата е използвана малко и е изключително добре поддържана, освен това върви със собствен екипаж и обслужващ персонал.
„Агата“ е един от четирите плавателни съда, свързвани с името на Ахмед Доган. До 2020 г. тя изкарваше летата на пристанището в Созопол, но бе преместена в Гърция след протестите пред резиденцията на Сокола в парк „Росенец“.

През годините почетният председател на ДПС е бил засичан и на други луксозни яхти. Преди това фаворит му бе 22-метрова „Хермес“, кръстена на древногръция бог – син на Зевс, считан за най-умен сред боговете и покровител на търговията. Сред първите му любимци пък беше 16-метровата яхта с мистериозното име „Лейди Мая“.

За поредно лято Ахмед Доган се е оттеглил в морските си сараи в парка „Росенец“, като край него са синът му, снахата и внуците. Това лято наследникът на Доган – Демир, откри плажен бар на известния плаж „Какао“ в Слънчев бряг, където на талази се тълпят представители на родния хайлайф. Ежедневно роднините на Сокола са засичани да се припичат там, но в негово отсъствие.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране