16.08.2022 | 12:08
Владимир Путин даде голямо обещание
Русия е готова да предложи на своите съюзници съвременни оръжия

Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че страната му цени своите връзки с държави в Латинска Америка, Азия и Африка и е готова да предложи на своите съюзници съвременни оръжия, предаде Ройтерс.

Путин използва своя реч на оръжейно изложение близо до Москва, за да похвали високотехнологичните оръжия на Русия и да обяви, че тя е готова да сподели своите технологии с държави със сходни виждания. „(Ние) сме готови да предложим на нашите съюзници най-съвременните видове въоръжение – от стрелково оръжие, през бронирани машини и артилерия до военна авиация и безпилотни летателни апарати“, каза Путин на церемонията по откриването на форума „Армия-2022“ близо до Москва. „Почти всички от тях са били използвани в истински военни операции повече от един път“, добави той.

Руският лидер се изказа в момент, когато войната на Русия в Украйна продължава вече от почти шест месеца и Москва претърпя многократни неуспехи и тежки загуби, отбелязва Ройтерс. Западни военни анализатори твърдят, че лошото представяне на руските военни и технологии би могло да направи руския военен износ по-непривлекателен за потенциални купувачи като Индия, които в миналото са били силно зависими от технологии от Русия.

1 коментар

  1. В. СТОЯНОВ каза:

    Къде са му съвременните оръжия на този ЛЪЖЕЦ???
    ТЕРОРРИСТИ!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране