24.04.2015 | 14:49
Влак уби 14 бежанци в Македония
Те са били ударени от международния влак за Белград

Общо 14 бежанци загинаха в Македония, след като бяха блъснати от влак, съобщават местните медии. Групата се е състояла предимно от хора от Сомалия и Афганистан. Те са се опитвали да преминат пеша през каньон, който е традиционен маршрут за мигранти, опитващи да стигнат до Западна Европа.

Според местните медии общо в групата е имало около 50 души. Те са били ударени от международния влак за Белград.  „Машинистът е видял голяма група, десетки хора. Той опитал да спре влака и да пусне сирената – тогава някои се отдръпнали от релсите. Влакът обаче не е успял да спре навреме и е ударил и прегазил няколко души“, съобщава македонската прокуратура.

Инцидентът се е случил късно вечерта в четвъртък в близост до град Велес. Оцелелите са разказали, че бягат от войната, бедността и репресиите в Близкия изток и Африка. Те обяснили, че мигрантите все по-често избират Балканите като маршрут по земя към Западна Европа, въпреки че пътят им е по-дълъг. Преминаването през Балканите е по-безопасно от прекосяването на Средиземно море.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране