25.07.2024 | 20:32
Взрив! Три склада за фойерверки горят в Елин Пелин (видео)
Мъж и жена са с изгаряния от трета степен

Взрив е избухнал в склад за фойерверки между Елин Пелин и гара Елин Пелин, предаде БНТ. По първоначална информация горят три склада, тежко ранени са двама души – мъж на около 40 години и жена на около 30 години. Те са транспортирани в “Пирогов”. Взривът е пред сграда на “Интер Карс”.

По предварителна информация е изпратено искане за повече линейки. От Спешна помощ съобщиха за “По света и у нас”, че сигнал към тях е подаден около 18:35 часа.

Чуват се гърмежи, а на видео около огъня се виждат гърмящи фойерверки

В МВР сигналът е постъпил в 18:31 ч. Екипи на полицията са тръгнали веднага. На мястото на инцидента са вътрешният министър Калин Стоянов и главният секретар на силовото ведомство Димитър Кангалджиев. “Чуваме гърмежите и виждаме огромен облак дим над Елин Пелин”, каза за Нова тв говорителят на МВР Димитър Димитров. Все още МВР няма данни колко хора са се намирали вътре.

“Насочени са допълнителни екипи на място”, допълни Димитров.

Двама са тежко ранени

Постъпили са данни за четирима пострадали. По информация на Спешна помощ двама души са тежко пострадали. Става въпрос за мъж на около 40 години с изгаряния от трета степен и жена на около 30 години също с изгаряния от трета степен. Те се превозват към “Пирогов”, каза за Нова тв говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. Към мястото са насочени пет линейки.

Директорът на “Пирогов” д-р Валентин Димитров коментира в ефира на Нова тв, че изгаряния от трета степен означават поразяване на тъканите и кожата, в което тя опада. Той допълни, че болницата е в готовност да приеме още пациенти.

Кметът на община Ивайло Симеонов увери в ефира на БНТ, че няма опасност за живущите в Елин Пелин. Той каза още, че информацията за ранените не може да бъде потвърдена, тъй като пожарът още не е локализиран.

“Жителите да са спокойни, защото няма боеприпаси, а само фойерверки – евентуално опасност от пожар наоколо”, посочи Симеонов и допълни, че складът е между Елин Пелин и село гара Елин Пелин – по-близо до селото.

Системата BG-ALERT също предупреди за сложна ситуация в района на Елин Пелин. Над мястото се носят черни облаци. Кметът добави, че там работят между четири и осем души, но той лично няма информация дали те са били там към момента на взрива.

Николай Николов – съветник на министъра на вътрешните работи, каза, че мерки са взети – населението е предупредено, периметърът е ограничен, пътуват екипи, които ще замерят за замърсяване на въздуха.

На входа и изхода на Елин Пелин в посока гара Елин Пелин районът е отцепен, твърдят очевидци. Временно е ограничено движението и в двете посоки по път III-105 от Елин Пелин до гара Елин Пелин поради пожара в склад за фойерверки, съобщиха и от Агенция “Пътна инфраструктура”. Гърмежите са се чули и в съседния Долни Богров, съобщи журналистът от БНТ Василена Василева. От населеното място се вижда ясно пушекът от пожара.

Гледайте тук:

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране