06.10.2022 | 12:50
Warner Music придоби ексклузивни права върху Васко Жабата
Музикалният гигант от снощи разпространява официален ремикс на „Комбайна-вършачка“

Една от трите най-големи музикални компании в света – Warner Music избра да работи с Fabrizio Parisi & The Editor по първия официален ремикс на „Комбайна-вършачка“, по-известна като „Васко Жабата“, който от снощи вече се разпространява в цял свят, предаде Марица.

Песента на оркестър „Камчия“ привлече интереса на гиганта след като стана най-стриймвана песен България и една от най-вайръл мелодиите в Тик-ток, след което се изкачи до първите места в Сърбия, Хърватска и Словения, а от две седмици и в Германия, Австрия, Турция, Холандия и Швейцария.

Warner Music придоби ексклузивитет върху правата на “Васко Жабата”, благодарение на представителите си в България „Орфей Мюзик“, които са официален дигитален дистрибутор на оркестър „Камчия“. При проявения интерес на Warner Music за EDM ремикс на песента, за да я превърнат в радио хит в Европа и по света, “Орфей Мюзик” веднага се обръщат към Fabrizio Parisi & The Editor с предложение да го направят те.

Въпреки че тандемът, който стои зад едни от най-успешните електронни проекти у нас, успява да преобрази напълно парчето само за дни, Warner вече е получил ремикси от различни диджеи и е програмирал премиерата. Щом вариантът на Fabrizio Parisi & The Editor стига до централата на Warner обаче, плановете бързо се променят и българското предложение е избрано като фокус трак между останалите ремикси.

Fabrizio Parisi & The Editor са добре познати имена за Warner Music от работата си с артисти, представлявани от големия лейбъл, като Рут Колева и Поли Генова. Те са и поредното доказателство, че Warner Music е поставила като водещ приоритет политиката си за подкрепа на локални артисти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране