28.04.2021 | 21:04
Явор Дачков: Не предполагам, а знам. ДПС стои зад Слави Трифонов
Дачков, имаш ли нормални източници в ДПС или се омайваш с щуротиите на една алкохолизирана мургавелка?

Със смайващо твърдение излезе днес във Фейсбук Явор Дачков. Той заявява в прав текст, че е сигурен, че „ДПС стои зад Слави Трифонов“

Ето какво написа Дачков: 

Интересно. Утре сутрин когато „Има такъв народ“ гласува заедно с ДПС поправките в Изборния кодекс Слави Трифонов дали ще напише статус във Фейсбук и статуквото. Мисля, че не. Най-голямата подмяна, която се случва в момента е мантрата, че партията на Слави е партия срещу статуквото. Точно обратното. Тя е партия на статуквото, отгледана и финансирана от него в последните години, а най-вече в последните две.

Това написа журналистът Явор Дачков в социалната мрежа.

Не предполагам, а знам. ДПС стои зад Слави Трифонов и който не го е разбрал все още наистина няма понятие от българска политика. Добре е онези, които ще гласуват за ИТН през юли да го направят информирано и хубаво да помислят над следното – защо Слави Трифонов не помете ГЕРБ и ДПС когато му се отвори златна възможност при връчването на мандата за съставяне на правителство.

Заедно с БСП, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“ моделът Борисов-Доган (Пеевски), който управлява от 6 години щеше да е в историята. Дори и не се иска много информация, за да се види очевидното. Всички действия на Слави Трифонов са в полза на статуквото.

Той е един от най-ярките системни негови играчи (макар и на развлекателния фронт) в последните 20 години. Гласоподаването за него с идеята за протестен вот е непростима наивност, а очакването, че скалъпената му партия е създадена, за да донесе промяна е глупост. Обратното – „Има такъв народ“ е създаден с идеята да не се променя нищо, както впрочем и става пред очите ни.

Връщането на мандата от Слави Трифонов удря и по президента, който ще трябва да прави служебно правителство в навечерието на президентски избори, което ще работи без актуализиран бюджет и ще трябва да организира избори при абсурдни и неизпълними поправки в Избирателния кодекс.

Не случайно Радев на няколко пъти подчерта, че е за редовно правителство и с пълно право. Сега ще му се наложи да вади кестените от огъня, който му запалиха Слави Трифонов и ДПС и да понесе всички негативи от политическата криза, предизвикана от други, пише още в личния си профил във фейсбук Явор Дачков.

Журналистът често излиза с някакви невероятни твърдения и анализи, които са далеч от действителността. Явор Дачков няма никакви сериозни източници в ДПС. В случая подозираме, че авторът на тази невероятна информация – опорка е една алкохолизирана мургалевка от ДПС.  Версията, че партията на Слави Трифонов е проект на Доган от месеци шества в жълт вестник, който е уж трактористки и където самият Дачков пише „анализи“.

Учудващото в случая е, че въпреки поведението на партия „Има такъв народ“,  отказваща категорично да бъде марионетка на партиите на статуквото, има журналисти, при това с огромни претенции за значимост, които продължават за вярват и разпространяват щуротии. Или става въпрос за пари, или за некадърност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране