03.02.2023 | 11:15
Задават се размирици в БСП, социалисти не искат Нинова за лидер
Десетки изключени атакуват конгреса на партията на 11 февруари, ще се борят за друг лидер

Голям екшън се очаква на конгреса на БСП, насрочен за 11 февруари, въпреки че до смяна на Корнелия Нинова няма как да се стигна.

Зала 3 на НДК щяла да бъде атакувана от поне 60 социалисти от Националния съвет, изключени по различни причини, съобщава пловдивски активисти, цитирани от в. „Галерия“.

От тепетата тръгват хората на Георги Гергов и ще поискат да участват в конгреса. Сред тях има временно изключени, замразени и наказани по какви ли не параграфи. Според въпросните социалисти местата им вече са попълнени от верни на Нинова хора. И охраната на конгреса няма да ги допусне. Затова ще гледаме поредните циркове по вратите.

Иначе прогнозите на опозицията са, че реално конгресът ще свърши с първа точка – гласуване на дневен ред. Противниците на Нинова ще предложат гласуване на нейната оставка и избор на нов председател на най-голямата лява партия.

В момента, в който точката бъде отхвърлена, а това ще се случи 99,9%, недоволната опозиция ще напусне демонстративно НДК. И конгресът ще протече формално, прогнозираха информаторите от пловдивската червена организация.

„Връщането на хартиената бюлетина няма да помогне на Нинова. БСП ще падне до 5-6 процента на изборите на 2 април. И вероятно тогава ще има нова офанзива за смяната й“, прогнозират те.

В атаката срещу червената лидерка се включиха и хората от „Продължаваме промяната“, на които тя обяви война веднага след свалянето на тяхното общо правителство. Асен Василев показа на Корнелия Нинова как се постъпва при разминаване на твърдения или казано по-хард – чисти лъжи. Той се ангажира с отговор на обвинението от страна на Бойко Борисов, че са вземана комисиони от продажба на оръжие при управлението на кабинета „Петков“. Твърденията на Борисов бяха, че те са за около 600 милиона лева. В този кабинет Нинова беше вицепремиер и министър на икономиката. Тя постоянно твърдеше, че няма данни да сме изнасяли оръжие за Украйна. Асен Василев обаче обяви, че продажбите са били за Пентагона и Нинова е знаела това. Той обаче подчерта, че когато контрагент е Военното министерство на САЩ, няма как изобщо да става дума за комисиони.

Това негово изказване обаче разкри една многократно повтаряна от Нинова лъжа, за което нейните съпартийци със сигурност ще ѝ поискат сметка.

Според социалистите е недопустимо лидерът на партията да постъпва по този начин с електората. Те прогнозират изборен провал, ако Нинова остане на поста.

2 коментара

  1. Чочо каза:

    Не е важна БСП! Какво тук значи някяква си 100 годишна Партия?! Важна е другарката Нинова и нейното оцеляване като най успешният лидер, довел Партията до невиждани „успехи“ от Първо до Пето място в Парламента и загуба на над 800 000 гласоподаватели!
    Другарката Нинова е Слънцето, Въздуха и Водата за нас нейните верни прислужници от Изпълнителното бюро! Без нея сме никои и нищо! Няма да папкаме бЕл лЕб и да ни показват по телевизоро.

  2. Имало едно време една партия ... каза:

    Нинова отдавна приватизира БСП и я превърна в ЕООД !
    К’ви избори и к’ви 5 лева ???

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране