09.06.2015 | 0:07
Задигнаха две тоалетни с фекалиите от магистрала „Тракия”
За кражбата са се оплакали от хасковската фирма, която стопанисва съоръженията

Две химически тоалетни, заедно с биологичния материал в тях, са били задигнати посред бял ден на магистрала „Тракия”.

За кражбата са се оплакали от хасковската фирма, която стопанисва съоръженията. За времето от петък вечерта, когато са били почистени по график, до вчера сутринта два от подвижните санитарни възела на фирмата са изчезнали от два различни паркинга на територията на Нова Загора.

Други две от кабините, разположени по трасето на паркинга при село Деветак, Бургаско, са открити от служителите на фирмата отново вчера сутринта извадени и поломени на плаца. Според собственика Тихомир Гьоков, вероятно са били подготвени за изнасяне. Макар и да имаше сравнително силен вятър тези дни, категоричен е, че е немислимо той да е изтръгнал кабините, прихванати с четири анкерни болта и планки към земята стабилно.За да се открадне химична тоалетна е необходима специална техника.

Първо самата кабина тежки 86 кг, но когато е заредена със свежа вода, кабината става 186 кг. Задигнатите са до една с органични отпадъци, които по капацитет са около 100-ина килограма. Така теглото на пълна тоалетна стига до около 280 килограма, коментира Гьоков. Цената на една нова химическа тоалетна от този тип е 2000 лв. без ДДС. Втора употреба тя би минала за около 1000 лв. Ако все пак злосторник бъде разкрит, за кражба на тоалетна с фекалии, той може да си плати със затвор от 1 до 10 години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране