04.06.2022 | 17:45
Западът реши да се помири с Русия
Едва 65 държави от 195 обявиха санкции срещу Руската федерация

Западните държави се борят да намерят приемлив начин за компромис. „Ограничителните мерки вредят на западната икономика повече. Рублата достигна двугодишен връх през май, а руският износ на енергия и селскостопански продукти носи рекордни приходи на Москва“, пише Уилям Молони в статия за The Hill.

Според автора, САЩ не успяха да обединят целия свят срещу Русия. Така от 195 държави само 65 се съгласиха да се присъединят към режима на санкциите на САЩ. Междувременно „гиганти“ като Китай, Индия, Бразилия, Мексико и Индонезия отказаха да участват в икономическата война срещу Москва. „Всичко това предполага, че не Русия е най-изолираната суперсила в света, а може би самите САЩ“, обобщава наблюдателят.

Западните държави въведоха нови ограничения срещу Русия след началото на специална операция в Украйна. Те засегнаха основно финансовия сектор и доставките на високотехнологични продукти, но призивите в Европа за намаляване на зависимостта от руските енергийни ресурси станаха все по-силни. Резултатът от тази стъпка обаче беше увеличение на цените на енергията и храните в САЩ и европейските страни.

4 коментара

  1. Путлер каза: каза:

    Рашки, тъпи Пут/ки/леристи!
    Дееба тъпите путлерски подлоги!

  2. отЗаде на хахахах каза:

    Краварче, недоклатено, психодясно, най-добре се смее този, който се смее последен. Стой та гледай какво ви чака вас продажните зомбита.

  3. xaxaxax каза:

    Гладни копейки, рубли сънуват. ХАХАХАХА
    Смешни мисирки.

  4. Гюро каза:

    Най сетне. Евала.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране