24.01.2023 | 16:27
Заради връщането на хартиената бюлетина, МВР очаква масово купуване на гласове на изборите
Това обаче ни дава малко повече възможности да заловим лица, които се занимават с тези деяния, обясни Иван Демерджиев

Служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев прогнозира увеличаване на изборните престъпления заради връщането на хартиената бюлетина, стана ясно от негово изказване днес.

След въпрос на журналист Демерджиев каза: „Това изправя разследващите пред предизвикателство да се борят с много по-голям обем престъпност, но, да, дава им възможност да заловят по-голяма част от хората, които се занимават с тези престъпления.“

Иван Демерджиев заяви, че би останал министър и в следващия служебен кабинет, ако получи покана от президента.

По повод връщането на хартиената бюлетина министърът призна, че МВР ще се затрудни по отношение гарантиране честността на вота и най-вече на т.нар. изборна търговия.

„От една страна – да, защото много повече са спекулациите в този случай, много повече са престъпните посегателства по отношение на честността на вота, но в същото време ни дава малко повече възможности да заловим лица, които се занимават с тези деяния. Всъщност, това ще бъдат основните усилия на МВР, ако аз бъда министър на вътрешните работи, както ме попитахте преди малко. Тези хора, които стоят зад тези деяния, свързани с изкривяване на вота, да бъдат изобличени и да бъдат заловени – всички такива, които са ангажирани с този процес; те не са малко и то не на ниво изпълнители, а на ниво поръчители това да се случва.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране