02.07.2022 | 20:57
Защо бившата на Бойко Борисов се прибра в България
Д-р Стела Костова си идва у нас за пръв път от 5 години

Бившата съпруга на Бойко Борисов е отново в България, информира вестник „Ретро“. Д-р Стела Костова, която от десетилетия живее в Щатите, е кацнала у нас преди дни. Скоро след пристигането си лекарката и майка на единствената дъщеря на Борисов посетила един от любимите си ресторанти, намиращ се на столичния булевард „Витоша“. Там тя вечеряла в компанията на близки хора. „Наздраве за промяната“, написа д-р Костова към няколко кадъра от заведението.

Само няколко часа по-късно след кацането ѝ обаче бившата съпруга на лидера на ГЕРБ имала неприятно преживяване, след като разбрала, че пред дома на Борисов в Банкя отново има протест, този път иницииран от ВМРО. Лекарката се притеснила за дъщеря си Венета и двете си внучета, които живеят при бившия премиер. Припомняме, че Стела тежко преживя и скандалния и незаконен арест на екссъпруга си през март, когато дъщеря им Венета бе изключително разтревожена и се появи по телевизията, обляна в сълзи. Стела подкрепяше семейството от Америка, откъдето не се е прибирала в родината през последните близо 5 години. Част от планираните от нея пътувания се осуетили заради строгите мерки покрай пандемията и тоталната липса на полети до България.
Най-трудното изпитание за докторката, която също се бореше на първа линия с Ковид в Щатите, било, че не можела да прегърне двете си внучета на живо. С малчуганите Бойко и Иван се виждат през екраните на телефоните и по време на визитата на баба им в България, щели да наваксат пропуснатите моменти.

Бившата съпруга на Борисов има и други роднини у нас. В София живеят майка ѝ Симеонка, която е на достолепна възраст и е вдовица, както и нейната сестра Петя, също лекарка, доцент по гинекология в „Майчин дом“. Самата Стела емигрира за Америка преди повече от 20 години. В Щатите тя живее в известния квартал „Ориндж Каунти“ в Лос Анджелис и работи в голяма клиника в региона. Д-р Костова е запазила отлични отношения с бившия си мъж. Във фейсбук двамата са приятели, а Стела редовно го подкрепя в политически план, изказвайки мнението си по важни въпроси.

Докато бе студентка, дъщеря им Венета живееше при майка си в Америка, където придоби три дипломи от елитния калифорнийски университет – пo мeждyнapoдни иĸoнoмичecĸи oтнoшeния, бизнec aдминиcтpaция и финaнcи. Известно време след това щерката на бившия премиер работеше в престижна компания в САЩ, но през 2013 г. реши да се прибере в България с любимия си мъж Иван Атанасов, който е ученическата ѝ любов, и двамата заживяха в Банкя, след което станаха родители на две дечица.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране