03.09.2023 | 12:03
Защо Борисов „стреля“ с Трактора?
Целите на Турски поток и Паметника на Съветската армия – една и съща зависимост
Втори ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов „къпи“ медиите с темата за Алексей Петров-Трактора и някаква негова роля в преговорите за съставяне на кабинет „Денков-Габриел“. Няма новина, защото хората, които следят събитията в политиката, знаят, че вещо такова е имало покрай бащата на Кирил Петков, който се знаел с бившия старшина от баретите по линия на каратето.

И други през годините са се подвеждали от митовете за експертизата на Петров в областта на националната сигурност. От БСП го предложиха за съветник на шефа на ДАНС Петко Сертов, а след това се чудеха как да се отърват от него… Медии и журналисти също периодично изпадаха в заблуди.

Вместо да се възторгват от „подвизите“ на Трактора, лидерите на ПП е трябвало да влязат за двайсетина минути в Гугъл, за да им „светне“ лампата, че с такъв човек по-добре да си нямаш работа. Вреди на имиджа, нерядко и на здравето…

За болшинството българи темата е абсолютно безинтересна, макар лица като Трактора да белязаха прехода с голямо, тъмно, криминално петно. Такива хора налагаха години наред насилието като модел и в бизнеса, и в управлението, разрушаваха методично структурите, осигуряващи обществената безопасност и спокойствие.

Крайно време е като народ да затворим тази страница, ако искаме страната да има бъдеще. Това ще стане като спрат възклицанията по разни силоваци и съмнителни „лоялни“ граждани и техните „заслуги“ към държавата. Нямат такива заслуги, но нанесените от тях вреди са огромни и още дълго ще ни държат на опашката в ЕС.

От това се възползва Борисов – от нездравия интерес, оцветен в жълто, за някакво участие на Трактора в малък епизод от идеята за правителство. Защото по този начин се измества фокуса от поредните скандални разкрития за задкулисно договаряне на строежа на Турски/Руски поток. Поредните изнесени факти направо крещят за безпрецедентно обслужване интересите на Кремъл и Путин зад гърба на българските данъкоплатци. Платени 3 млрд лева за газопровод, който развърза ръцете на Путин да нападне вероломно Украйна. Това е резултатът от проекта, който Борисов строеше със скоростта на светлината за сметка на отлаганите срокове за завършване на газовата връзка с Гърция.

Борисов най-добре от всички (може би и президентът Румен Радев, който е имал разговори с Путин по темата за газопровода) знае какво и как се е обсъждало с Путин. Знае и как и кой е строил обектите през наша територия.

На всичкото отгоре прокуратурата този път нямаше как да се измъкне и се самосезира, за да разследва договора и строителството.

И ето ви Трактора… Елементарен тактически ход, но Борисов знае, че у нас подобни трикове минават.

Апропо: години наред Борисов бе сигурен, че Алексей Петров е замесен във взривяването на джипа на Цветелина Бориславова на 27 март 1997 г. В последно време обаче лидерът на ГЕРБ направи няколко комплимента на Трактора в свои медийни изяви. Интересна тема, която заслужава внимание,  но за нея – друг път.

Ако Борисов е толкова убеден, че е направил супер добро на българите с Турски/Руски поток, колкото твърди, нека съдейства на разследването и да докаже своя исторически принос за нацията. Признателният народ ще прибави фигурата му до съветския войник в композицията МОЧА.

Каквито са ползите от окупацията на България от червената армия през септември 1944 г., такива са и от строежа на Турски/Руски поток, построен от Борисов.

Огнян Стефанов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране