22.11.2021 | 11:19
Защо Доган дръпна ръчната?
За първи път в най-новата ни история изборът на президент НЕ зависеше от гласовете на ДПС

Този коментар може да има и друго заглавие – Защо българските мюсюлмани у нас и в Турция вчера бяха масово за гъби.

Имам еднозначен отговор. За първи път в най-новата ни история изборът на президент НЕ зависеше от гласовете на ДПС. Дори сараите да бяха повторили резултата си от вота у нас преди седмица и бяха отново изкарали четири пъти повече избиратели в Турция, Радев отново щеше да спечели.

В случая се усети егото на почетния председател. Той осъзна, че времето му на фактор в българската политика си отива и предпочете да не бере срама с масов турски вот за човек, който бе предопределен да е втори. Или пък реши да лепне на Радев етикета на недостатъчно легитимен президент, избран с по-ниска избирателна активност.

Много са прави онези наблюдатели, които вещаят промени по върховете на движението. Карадайъ отдавна е нарочен за пътник. Въпросът е, дали сред пътниците ще бъде и Делян Пеевски. Като мъдър човек Доган няма как да не си дава сметка, че вталилият се иначе депутат е във все по-голяма тежест за движението. Убеден съм, Сокола ще избута напред млади кадри на движението. А сред тях не виждам повече Пеевски и Карадайъ…

Владимир Танев, Фейсбук

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране