14.04.2023 | 22:28
Защо Русия спря масираните ракетни удари в Украйна
Руската федерация произважда от 60 до 150 ракети на месец

Последният масиран ракетен удар по територията на Украйна беше нанесен на 9 март 2023 година. По време на този удар бяха използвани 68 ракети с въздушно и морско базиране.

И ето че повече от месец Русия не извършва такива удари.

Това обаче не говори за това, че са ѝ свършили ракетите – изобщо не. Руският военно-промишлен комплекс продължава да произвежда основния ракетен комплекс: Х-101, Х-59, Х-31, Х-38, КРМБ „Калибър“ и други. Общата скорост на попълване на боеприпасите им е 2-5 ракети от един или друг вид на денонощие.

Тоест, в зависимост от доставките на контрабандни части, обемът на производството може да варира от 60 до 150 ракети на месец. Но по-често в по-малка посока, защото доставките отнемат повече време и не винаги се осъществяват навреме, а зависимостта от тях е критична.

Следователно, сега наблюдаваме вероятно две явления. Първо – натрупване на боекомплекти, като се вземе предвид изразходването им през 2022 година. Второ – смяна на приоритети. Не изключвам, че руските окупационни войски осъзнаха безполезността от ударите по енергийната инфраструктура и търсят варианти, избират нови цели.

Така че е твърде рано да се отпускаме. Още повече, че на окупаторите винаги им сработват маниакалните инстинкти по празници и на паметни дати. Великден, 1 май, 2 май, 9 май… Много са тригерите, активиращи тяхната терористична менталност.

Бесарабски фронт

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране