16.01.2015 | 20:57
Заводът-бомба в Горни Лом отново ще заработи
Започва унищожаването на 200 000 мини

След няколко месеца там трябва да започне унищожаването на 200 хиляди мини, които не се взривиха при инцидента, потвърди собственикът на завода Валери Митков. По информация на Нова телевизия след няколко месеца завода трябва да започне унищожаването на мините.

Мълвата, че завод „Миджур” отново ще отвори врати, вече няколко дни обикаля Горни Лом. „Възстановяват пътищата, осветлението на завода. Щом се възстановява, сигурно ще заработи“, каза кметът на селото Илиян Михайлов.

Собственикът на „Миджур“ Валери Митков не отрече, че в завода текат ремонти. Потвърди също, че на терена са останали необезвредени боеприпаси.

Жителите обаче са раздвоени за бъдещето на взривената фабрика. Един от съкратените дни след взрива работници е категоричен, че не иска да се върне, въпреки че все още няма работа: „Веднъж ми се размина, втори път може и да не ми се размине”, каза Камен Бранков.

Друг обаче, утилизирал мини почти 25 години, би се върнал: „Какво да се прави? При нас е така, един да сгреши, всичките загиват. Но това не ме спира да се върна”, сподели Валентин.

18-годишната Ивана, която изгуби майка си при взрива, е убедена, че никой вече не трябва да работи там: „Сигурно ще има още такива инциденти, но може би ще има много повече жертви, може и да са по-малко, никой не знае”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране