06.11.2022 | 19:29
Здравейте, другари…Станишев обратно в родната политика
БСП се е променила под това ръководство към недобро

Сергей Станишев се завръща в българската политика. В ефира на Нова тв  той каза, че ще потърси формата, за да бъде полезен за обществото и за лявото в България. „Има реална опасност дълги години лявото да бъде малко и фрагментирано, това не е добре за цялата държава, защото за да върви демокрацията трябва да има ляво и дясно”, заяви той.

Станишев сподели, че БСП се е променила под това ръководство към недобро. Важно е да се покаже, че партията може да продължи да съществува като първостепенна политическа сила, сподели политикът и нарече петото място на изборите „унизително”. По негови думи партията е станала „лидерска, проста и малка”, за което отговорност носи лидера и целия Национален съвет.

По повод идеята да се кандидатира за лидер на БСП, той каза: „В момента не обмислям нищо такова”. „Президентът Радев се държи по начин, по който да помогне на партиите да говорят помежду си”, смята той.

Според него с първи и втори мандат трудно ще се състави правителство. Никоя партия няма да реши сама този казус, тъй като партиите са достатъчно непредставени, смята той.

„Коалициите в това Народно събрание се разминават. Терминът „евроатлатническа коалиция” не е достатъчно съдържателен. БСП също е партия, която подкрепи членството в НАТО и ЕС”, сподели той.

„Русия е наш съсед, тя води една война, която ние не подкрепяме и трябва да полагаме всички усилия това да спре. Ние сме на страната на Украйна, но това не означава, че трябва да приемаме всяко действие на ръководството на Украйна безкритично – да поставя условия и да въвлича цяла Европа в един по-голям конфликт”, заяви Станишев.

Станишев е роден в Херсон и сподели, че неговата леля е станала бежанка. „В един конфликт няма невинни”, заяви политикът.

5 коментара

  1. ИванКо каза:

    Пропуснал съм това Станишев да е участвал в гей парад.

  2. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Здравейте, другари…Станишев обратно в родната политика’-смрадливият ПЕДАЛ се завръща в лоното си-БулгаристанСерсемПартиси…да им е честит.,боклукът недоизклатен,укро-еврейски,с баща-продажник и макя укро-фашистка.

  3. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Здравейте, другари…Станишев обратно в родната политика’-смрадливият ПЕДАЛ се завръща в лоното си-БулгаристанСерсемПартиси…да им е честит.,боклукът недоизклатен,укро-еврейски.

  4. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Здравейте, другари…Станишев обратно в родната политика’-смрадливият ПЕДАЛ се завръща в лоното си-БулгаристанСерсемПартиси…да им е честит.

  5. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Здравейте, другари…Станишев обратно в родната политика’-смрадливият ПЕДАЛ се завръща в лоното си-БулгаристанСерсемПартиси…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране