24.07.2022 | 11:57
„Зеленски е в реанимация“
Руски хакери разпространиха фалшива информация за здравето на президента на Украйна

Русия извърши кибератака срещу сървърите и мрежите на радиостанциите TAVR Media („Радио Байрактар“, „Мелодия FM“ и други) и разпространи фалшива новина за влошеното здраве на президента на Украйна Володимир Зеленски. По радиото бе съобщено, че Зеленски е в реанимация.

Това съобщи радиогрупата TAVR Media, цитирана от агенция УНИАН. Оттам обясниха, че съответните служби работят по отстраняване на проблема след вражеска кибератака. Що се отнася до съдържанието, което беше разпространено след хакването, TAVR Media подчерта: „Информацията за здравословните проблеми на украинския президент Володимир Зеленски не отговаря на истината“.

Преди ден в мрежата се появи видео от очевидци, в което можете да чуете как съобщават по радиото за предполагаемото влошаване на здравословното състояние на държавния глава и че неговите задължения се изпълняват от председателя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук. Тази информация не отговаря на истината. Украинският президент Зеленски продължава да изпълнява задълженията си и не е напуснал Украйна, както твърдеше руската пропаганда. Руският агресор поиска капитулацията на Киев, но получи ясен отказ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране