24.04.2022 | 20:01
Зеленски иска от САЩ още по-мощни оръжия срещу Русия
Не можете да дойдете днес при нас с празни ръце и ние не очакваме само подаръци или сладкиши, обърна се той към покровителите си от Америка

Украинският президент Володимир Зеленски отправи призив за доставка на по-тежки западни оръжия, докато се готви да се срещне с високопоставени представители на САЩ в Киев, а руските сили концентрират атаките си в източната част на страната, включително като се опитват да сложат край на съпротивата на последните украински сили в пристанищния град Мариупол, предаде Асошиейтед прес.

Зеленски обяви очакваното посещение на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън и министъра на отбраната Лойд Остин на пресконференция снощи. Засега няма коментар от Белия дом.

Украинският президент подчерта, че очаква резултати от посещението на американските представители, както по отношение на оръжията, така и на гаранциите за сигурността. „Не можете да дойдете днес при нас с празни ръце и ние не очакваме само подаръци или сладкиши, очакваме конкретни неща и конкретни оръжия“, заяви Зеленски.

Съветникът на Зеленски Олексий Арестович заяви, че руските сили се опитват да щурмуват завода „Азовстал“ в Мариупол, като нанасят въздушни удари и го подлагат на артилерийски обстрел, предаде Ройтерс. „Руски войски се опитват да довършат защитниците на „Азовстал“ и над 1000 мирни граждани, които се крият в завода“, добави Арестович във Фейсбук.

Заводът е последният бастион на украинските сили в пристанищния град, който е под контрола на руските сили.

Руската армия заяви днес, че е нанесла удар по завод за експлозиви, артилерийски складове и стотици други цели, предаде АП. Общо през нощта артилерията е поразила 423 украински цели, а бойни самолети са унищожили 26 цели, според говорител на руското министерство на отбраната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране