10.05.2021 | 14:27
Жан Виденов прави партия, ще участва на изборите
БСП няма бъдеще, оставиха я да деградира като отпаден продукт на Генералското движение
„Има Инициативен комитет за създаването на нова лява партия. Аз съм сред най-активните членове, защото имам най-голям опит. Иван Атанасов е инициаторът на идеята за формиране на ПП „Лявата алтернатива“. Тъй като предстоят избори на 11 юли, а за създаването на нова партия са необходими поне 4-5 месеца по закон, ПП „Лявата алтернатива“ ще участва в предизборна коалиция с други партии, една от тях е Съюз на комунистите в България, която най-вероятно ще се нарича „За чиста и свята република“.
Това казва бившият премиер на България Жан Виденов в интервю за Plovdiv-Press. Той сподели, че не го боли за това, което става в БСП, защото то е безнадеждно.

БСП няма бъдеще. Аз напуснах партията още през 2000 година. Това беше очевидно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден продукт на Генералското движение. След толкова много години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Предполагам, че е една и съща. Даже и да питате Корнелия Нинова. Там бъдеще няма.“, бе категоричен бившият премиер.

Запитан накъде върви България и кой е виновен за политическата криза, Виденов коментира: „Разбира се, перестройката. Тя съсипа и приятелските народи на Съветския съюз. Всички ги познавам и ги обичам, аз съм част от тази култура и се гордея с това. От тази велика дипломатическа школа съм и се гордея с това. В момента в България свършва перестройката. В Русия свърши доста по-рано, други страни загинаха, защото не можаха да излязат от нея. В България свършва в момента.“

Виденов счита, че у нас предстоят огромни национални предателства и тяхната мисия е да се борят срещу тях. Ако не могат в парламента, на улицата. Ако трябва, и с оръжие в ръка. В края на краищата страната трябва да се пази, а той лично се е клел за България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране