20.09.2024 | 11:29
Жена е с изваден яйчник и счупени ръце след побой от съпруга си в Челопеч
"Винаги ще си спомням този ден. Тричасов побой. Казвах му само: "Умирам". А той отговаряше: "Умирай, умирай"

Жена е с изваден яйчник, счупени ръце, разбита уста, посинени очи и наред други наранявания след побой от мъжа си в Челопеч, разказва Нова ТВ.

Побоят е станал на 11 август, а насилникът е задържан 3 дни по-късно не за това, а защото не е носел лична карта със себе си. Три екипа на полицията не го задържат, въпреки че виждат състоянието на пострадалата.

“Винаги ще си спомням този ден. Тричасов побой. Казвах му само: “Умирам”. А той отговаряше: “Умирай, умирай”! Погледнах децата и си казах: „Идва краят, ами децата ми”? Полицаите не казаха, че ще задържат мъжа ми, говориха все едно са приятели”, разказа жената.

С насилника са заедно от осем години. Тя е бягала и се е връщала заради трите им деца, като и преди е подавала жалби.

“Във фаталната вечер той се прибра, погледна ме и с телефона ми разби устата. Аз просто не разбрах какво стана, попитах защо ме удря. Той продължи да ме бие по лицето и по главата. И като не остана нищо от телефона, го изхвърли. Събори ме на земята и започна да ме рита в гърба, корема и на други места. Това ставаше пред очите на децата”, допълни пострадалата.

Тогава мъжът ѝ я завежда до бидон на двора. Топи главата ѝ вътрe и я дави с думите: „Този път ще те утрепя”.

Побоят е бил от ревност – заради подозрение, че е изневерила. Малко по-късно мъжът разбира, че жената няма вина.

“Намери една дъска и я удари в главата ми. Тя се счупи на две. Взе и маркуч и 3-4 пъти ме удари с него. В този момент до него имаше една голяма лопата. Искаше и с нея да ме удари по главата, но аз си сложих ръцете. След това повтори по краката ми, защото бях клекнала. Аз пак си сложих ръцете. Той удря, удря и после изхвърли лопатата. Хвана ме за ръцете, качи ме на терасата и ме сложи да седна. Имаше един камшик, с който си стопанисват животните. Започна с него да ме налага по ръцете и да ме обижда. Аз му се молех да спре и му казвах, че ще разбере, че не съм виновна. След побоя си отвори една бира и си седна. Аз вече бях със счупени ръце. Той си пусна музика на колоните и говори с приятели по телефона, че ще излиза. Влезе вътре, изкъпа се, облече се. А децата през цялото време бяха при мен. Гледат ме и плачат”, спомня си жената.

С помощта на децата си тя се изправя, прави няколко крачки и припада.

Нейна съседка подава сигнал на 112. С линейката на адреса идва и полиция. Екипът полицаи не намира причина да задържи насилника. Втори екип полицаи виждат жената в спешното в Пирдоп и отново не задържа мъжа.

Пред спешното в Пирдоп мъжът ѝ си прави видео пред линейката с думите: “Виж къде те доведох”, което дори качва в социалните мрежи.

Състоянието на жената се влошава и от болницата я съветват да отиде в Панагюрище. Пострадалата пътува дотам с мъжа си.

“Аз имам връзки, няма да се получат нещата” – така ми каза. И пак ме удари. Аз си премълчах. той продължи: “Ще излъжеш, че си била мъртво пияна и си се пребила самичка”. Аз само го погледнах и на входа припаднах. Той ме вдигна, сложи ме да седна и ми каза да не се преструвам”, разказа жената. 

От болницата в Панагюрище я виждат и не вярват на версията за падането по стълбите. Викат полиция веднага. Идва трети екип полицаи. Този път задържат насилника, но не заради побоя, а защото нямал лична карта в себе си. Пускат го след няколко часа.

На запитване от МВР отговарят, че мъжът е задържан не за два, а за 72 часа. Тази официална информация обаче се разминава със спомените на пострадалата, която твърди, че мъжът ѝ още на следващата сутрин се появил в болницата и ѝ казал, че знае, че не била виновна.

От полицията обясняват, че първите два екипа не са задържали насилника така: „На адреса са изпратени полицейски служители. Снети са сведения от мъжа и жената, която категорично е отказала да подаде официален сигнал/жалба. На мъжа е съставен предупредителен протокол“. Жената обаче твърди, че е обяснила на полицаите за побоя.

Той е познат на органите на реда още преди този случай. Пострадалата е подавала жалби за тормоз и преди.

Жената продължава да се възстановява – вече повече от месец след побоя. „Оперираха ме, наложи се да извадят единия ми яйчник. След това ми оперираха и двете ръце, имам импланти и шини. Но това, което той причини на моите деца, ме боли най-много. Аз ще се боря до последно да взема родителските права, той да няма никакъв допир до моите деца. Ще си ги гледам сама“, допълва жената.

Към момента децата ѝ са в настанени в дом. Мъжът ѝ е в ареста.

Прокуратурата е започнала разследване. То се точи повече от месец. Чакат се експертизи, разпити и присъда. Експертите все още нямат становище за вида на телесните повреди.

Според лекарите след извадения яйчник жената вече няма да може да има деца.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране