10.04.2015 | 13:20
Жесток разстрел в съда на Милано
Подсъдим за банкрут уби съдия, адвокат и двама свидетели

Бизнесмен извади вчера сутринта пистолет в една от залите на Съдебната палата в Милано, след което уби на място съдията Фернандо Чампи, собствения си адвокат Алберто Кларис Апиани и един ключов свидетел.

Ранени бяха още двама души – свидетел и случаен посетител от банките за зрители, първият от които почина по-късно в болница. Килърът се казва Клаудио Джардиело, на 57 години е и е бил изправен на съд за умишления банкрут на компанията си за недвижими имоти „Мад-жента”.

След стрелбата в трибунала настъпва истински хаос, предизвикан от бягащите към неговите изходи  съдии, адвокати, подсъдими и всякакъв персонал. Суматохата е използвана от убиеца да се скрие и търсещите го под  дърво и камък полицаи и карабинери първоначално не успяват да го открият. В първия момент бе разпространена информацията, че той се е барикадирал в една от залите на съда, после пък бе съобщено, че бил изчезнал вдън земя с личния си скутер.

Някъде към 12 и 30 ч. лично министърът на вътрешните работи Андже-лино Алфано обяви, че бизнесменът убиец е задържан в сателитния квартал на Милано – Вимеркате. Ужасният екшън се завихря някъде към 11 часа, когато адвокатът Кларис Апиано отказва официално да бъде повече защитник на Клаудио Джардиело. Тогава съденият за умишлен банкрут бизнесмен изважда тайно внесения в трибунала пистолет и стреля от упор най-напред в адвоката.

Предполага се, че убиецът не се е подложил на контрол от металдетекторите, а е минал през служебния вход с подправен пропуск или в съда го е вкарал защитникът, станал първата му жертва. После побеснелият от ярост предприемач стреля на посоки в двама свидетели и в публиката, след което се отправя към офиса на междувременно оттеглилия се там съдия Чампи.

Облеченият в костюм и с  вратовръзка убиец ликвидира и него, след което побягва, размахвайки високо пистолета си и предизвиквайки истинска паника из коридорите на съдебната палата. Присъстващите в сградата представители на силите за сигурност междувременно са вдигнати под тревога, а по високоговорителите се разнасят призиви за незабавна евакуация на всички служители и посетители. За нула време около съдебната палата освен напусналите я лица се струпват и стотици сеирджии. Районът е отцепен от дошлите спешно от всички краища на града въоръжени до зъби служители на реда. До трибунала е разрешен достъп единствено на медицинските екипи на Бърза помощ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране