02.10.2022 | 12:24
Жестока борба с машината: Пиян избирател гласува над 5 минути
Той кляка пред устройството и му е нужна помощ, за да упражни правото си на глас
Сериозно подпийнал избирател в Бургас се бори с машината над пет минути. На кадри, с които разполага bTV, се вижда как той кляка пред устройството и му е нужна помощ, за да упражни правото си на глас.

Мъжът не успя да хване картата, после е успял да натисне избора си. Той каза, че му е било трудно да гласува с машината.

В бургаския квартал „Комлука“, където живее предимно ромско население, няма желаещи да гласуват. Секциите в училището в квартала „Христо Ботев“ са почти празни. От началото на изборния ден правото си на глас във всяка една от тях са упражнили не повече от 3 до 5 души.

„Основният проблем е, че повечето в квартала са неграмотни и не могат да се справят с гласуването с машини. На някои от тях им отнема по 5 минути, за да успеят. Има всякакви куриозни случаи. Поставят картите върху екрана, не успяват да прочетат имената“, заяви председателят на СИК Лиляна Генова.

В квартала през последните седмици се проведоха три акции срещу лихвари, които опрощават дългове срещу вот за определена политическа сила. Местните коментират, че вече никой не им предлага пари, за да гласуват.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране