05.02.2023 | 11:46
Зико и бушоните: Мръсните игри за Пловдив и защо само каменният Альоша вярва на Борисов?
Вождът на ГЕРБ жертва кмета на Пловдив заради Георги Гергов и Панаира
Международният артист (аферист май е по-вярно) Бойко Борисов, ценен кадър на БКП и СИК, бивш премиер и бивш пожарникар, е в Пловдив. Беше в Петрич, но е прелетял миналата нощ в „града на тепетата“, както гласи клишето. Има да решава важни корупционни въпроси.

И размахва Бойко метлата срещу кмета Здравко Димитров-Зико. Лично от него посочен и избран. За качествата на градоначалника няма да говорим, тъй като през време на кметуването е изпълнявал единствено и само спуснатите от Борисов задачи и опорки.

Борисов обаче има друг план и реализацията включва оставката на Димитров и заместника му в ресор „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев. На бившия сикаджия (?) му дотегнало да решава проблеми на Пловдив като батаците с ремонтите на стадионите на „Локомотив“ и „Ботев“, както и на Панаира.

Става дума за мръсна игра и тя в случая се играе от мръсни играчи.  Зико и Райчев влизат в ролята на бушони и горят. Борисов-Зевс ги поразява с мълния в името на гражданите. Да не повярваш.

Истината е съвсем друга и в интелигентен град като Пловдив повечето хора са наясно с нея.

На Борисов не му дреме за майните, освен ако са под формата на избиратели за ГЕРБ. Досега той не е дал нито едно смислено обяснение, защо се кандидатира от града на Съединението (за което едва ли знае повече от датата 6 септември…), но после се отказва от парламента и не ги представлява. Това е абсолютна подигравка с тях и дано са го осъзнали…

Главният фактор в обсега на интересите на Борисов се казва Георги Гергов. Заради врътките с Панаира, заради магистрални и туристически съвместни инициативи, така да се каже. Близкият кръг до Борисов знае, че двамата се чуват почти всеки ден, а в напрегнати бизнес ситуации и по няколко пъти в денонощието. Важна за Борисов е и ролята, която Гергов играе в БСП. Както и ролята му в масонската ложа „Слънце Ориент“. За Сотир Цацаров няма нужда да споменаваме – работата там е повече от ясна…

Покрай Панаира се вдигна „неприятен“ за ушите борисови шум, който навреди на подготвената схема Гергов да получи цялата торта от сделката с варненския кмет Портних. Борисов трябва да излезе от ситуацията и затова жертва Зико, прехвърляйки на него цялата вина за очертаващия се грабеж. С оставката се цели хаос, мъгла и през това време решението за прехвърлянето да се извърши бързо и подло. Антигероят ще е Зико.

Бойко пък ще е строгият, но справедлив партиен вожд. Така е по сценарий, но на такава дивотия може да се върже само каменния Альоша…

Борисов може и да е фен на футбола и да рита топка с „бистришките тигри“, но „любовта“ му към пловдивските  „Ботев“ и „Локомотив“ не е заради играта, а заради гласовете на феновете. Ако чуят какво говори за тях при други обстоятелства и пред други хора, сигурно ще му се ядосат съвсем насериозно. А Борисов открай време се страхува от гневни фенове…

Има и трета причина: страхът. Лидерът на ГЕРБ вижда, че губи влияние в София, което на местните избори ще изхвърли ГЕРБ от управлението на столицата. Ако загуби и Пловдив – а нещата вървят натам, – положението му ще се влоши драматично. Ако се случи същото и във Варна, политическата смърт на Борисов и партията му става неизбежна.

Пловдив винаги е бил по-начетения град. Да не отваряме темата за култура, история, художници, поети, възрожденци, европейско влияние, музика, традиции, модерности и пр. – недостъпна територия за един фалшификатор на реалността.

Фрог нюз

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране