12.09.2021 | 11:07
Златен телефон с лика на Путин е открит при ареста на Брендо в Киев
Телефонът е пуснат в продажба преди 4 години на цена от над 3000 долара

Уникален златен Iphone с гравирания лик на руския президент Владимир Путин и герба на Русия е открит от украинската полиция при ареста на Евелин Банев-Брендо в столицата Киев, съобщават украинските медии „Вечерен Киев“ и „Главком“. Те публикуват и снимка на апарата бижу.

Той е изработен от злато и черен титан от италианската компания Caviar. Телефонът е пуснат в продажба преди 4 години на цена от над 3000 долара. Изработени са само 99 бройки, като на гърба на телефона има и надпис „Supremo Tre Volte“ („Три пъти превъзходен“ – заради трите мандата на Путин като държавен глава).

Банев бе арестуван в район край украинската столица във вторник. Установено е, че българинът, издирван от три държави заради влезли в сила присъди за трафик на наркотици и пране на пари, се е укривал във взета под наем къща.

В нея Брендо съжителствал с още двама мъже – граждани на Молдова и Румъния, също криминално проявени. Той е имал фалшиви документи за самоличност, а при обиска на къщата украинските полицаи открили оборудвана нарколаборатория и посеви от канабис, както и 39 пакета с готова за пласиране продукция.

Прокуратурата в Киев е поискала задържането на Банев за срок от 40 дни, а от българското обвинение съобщиха, че вече са предприети действия по задвижване на процедурата за екстрадицията му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране