25.05.2023 | 22:55
Зловещи подробности за убийството на Къро с почерк на екзекуция!
Четиримата за убити с по два изстрела - в главата и в гърдите, проснати по очи на земята, с белезници

Красимир Каменов – Къро, който тази сутрин бе брутално разстрелян в къщата си в предградие на Кейптаун, ЮАР, заедно с жената, с която живее на съпружески начала – Гери, един от гардовете си и икономката на къщата, от три месеца е знаел, че срещу него се готви покушение, пише сайтът „Афера“.

Къщата му е била крепост, а самият той е ходел с бронежилетка, охранявана от гардове.  Днес сутринта двете деца са били закарани с микробус на детска градина от охранител на Къро. Останалите охранители са отишли да тренират.

След като децата са били оставени в детската градина, микробусът, който ги е закарал се връща в дома на Къро и в мига, в който се отваря вратата за да влезе, два други микробуси нахлуват заедно с него.

От тях наскачат деветима мъже, някои от които облечени в униформи с надпис DEA, а останалите – с жилетки POLICE.

Влизат в двора и започват да крещят на излезлия Къро и съпругата му Гери, както и на икономката и гарда – да легнат моментално по очи на земята.

Къро е извикал, че няма проблем, и че ще легнат с лице към земята.  Претърсват ги и им слагат белезници.

Питат дали има някой още в къщата, получават отговор – „не“, но претърсват целия район на двора и къщата, която се оказва наистина празна. След което, както са легнали с лице към земята, първо разстрелват Къро с един куршум първо в главата, после в гърдите, а след това по същия начин – куршум в главата, после куршум в гърдите – разстрелват и жена му Гери, гарда му, и икономката на къщата.

Убийството буквално прилича на екзекуция. Според източниците ни от чужда спец. служба, не бива да се изключва обаче, че е имало свидетел на убийствата.

Изключително важно е да се отбележи, че жената, с която живее Къро – Гери е американска гражданка с американски паспорт, което означава, че американските служби също ще се заемат с разследване на зловещото престъпление.

Още за официалната версия на разследващите към този момент разказа и журналистът от Africanews Уандисуа Нтенгенто. Ето какво сподели тя:

– Кажете ни какво установи полицейското разследване до този момент за четворното убийство, което е станало в Кейптаун.

– Това, което африканската полиция ни каза до този момент, е, че около 08:20 сутринта са намерили телата на четирима души – двама мъже и две жени в предградията на Кейптаун. Полицията каза, че четирима убити са имали огнестрелни рани в главата и се смята, че са българи.

Но е важно да посочим, че полицията все още не е разпространила имената на четиримата български граждани. Все още се разследва и няма информация за мотивите зад убийството. Допълнителната информация, с която разполагаме, е, че убитите са били на възраст между 40 и 50 години. Както казах, полицията разследва и все още чакаме за тези имена.

– Африканската полиция знае ли че в България вече има информация, че един от убитите е свързания с криминалния свят Красимир Каменов -Къро?

– Аз се свързах с полковник Андри Чайлд, шефът на полицията в Кейптаун и му зададох този въпрос. Той ми изпрати официална позиция почти веднага. След това се свързах с говорителя на Министерството на вътрешните работи и от там сякаш не усетих да знаят тази информация. Полицията в Кейптаун обаче все още отказва да даде допълнителна информация за имената на убитите и поне малко обща информация за тях.

Пред NOVA директорът на българското училище, в което са учили децата на Каменов, потвърди, че по време на нападението децата са били на училище.„Да, трите деца на семейството учат в българското училище дълги години. Отличници са, показват много добри резултати в учебния процес. Те са на възраст 13, 11 и 8 години. Чакаме информация от полицията, защото са обградили целия район. Познавам семейството”, каза Антон Николов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране