02.02.2016 | 17:50
14-годишна родилка скочи от 4-ия етаж на болницата в Русе и оцеля
Бебето е родено живо и здраво

14-годишна родилка е скочила от четвъртия етаж на АГ-комплекса в Русе. Отървала само със счупена ръка, защото е паднала на козирка, на която растяла трева. Родила е здраво момче. Според лекарите този случай за пореден път поставя въпроса, че е крайно време да се инкриминира бременността при непълнолетните и да се вземат по-сериозни мерки.

Момичето, което е от ромски произход и от Бургаско, е постъпило в болницата с контракции в неделя вечерта. Била е бременна в деветия месец и е съжителствала на семейни начала с мъж от Русе. При визитацията на следващия ден е било установено, че контракциите продължават и трябва да остане в болницата. Въпреки това родилката е настоявала да се прибере у дома.

„Около 10-15 минути след този разговор с визитиращите скача от четвъртия етаж, защото искала да си ходи. Късметът е, че е паднала на козирката и всичко приключва с една счупена ръка. Веднага я взехме, беше изпратена за оглед със скенер на всичките органи и системи, след което чрез секцио бе извадено бебето – момче, 2200 грама, в нормално състояние. Към момента и майката, и бебето са в добро състояние, ръката е оперирана от ортопедите“, разказа началникът на АГ-комплекса д-р Георги Хубчев.

За случая незабавно е бил уведомен отделът за закрила на детето. Според д-р Хубчев обаче е крайно време да се вземат по-сериозни мерки. „Законодателството трябва да инкриминира тези бременности, поне под 16-годишна възраст, защото виждате, че това са деца. Неукрепнала нервна система, детски начин на мислене“, коментира още той.
За миналата година в АГ-комплекса в Русе има осем родилки под 16-годишна възраст, като тенденцията е броят им да нараства.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране