04.04.2023 | 10:32
1619 души на един адрес в Стамболийски
50 роми нападнали двама полицаи

1619 души са регистрирани на един адрес в ромската махала в Стамболийски – ул. „Петко Р. Славейков“ 31. Това каза на брифинг вчера шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов. „Разпоредил съм проверка на отдел „Икономическа полиция“. Ще се уточнява реда на регистриране на адреса на хората и реда на издаване на лични документи“, посочи Костадинов, цитиран от „Марица“.

Проверките в Стамболийски следват напрежението, предизвикано от гонка с полицаи. Зам.-шефът на полицията комисар Радослав Начев обясни фактологията. Около 18.30 часа в неделя униформени с мотори подават сигнал за спиране на водач на мотопед. Той не се подчинява и започва преследване. При навлизане в махалата водачът изоставя мотопед и хуква да бяга.

„На улицата седи 35-годишно лице, което виждайки единия от двамата полицаи му нанася удар с ритник в крака, поваля го на земята и двамата се сборичкват. Вторият полицай идва, за да окаже помощ на колегата си, като 35-годишното лице оказва яростна съпротива и нанася множество удари и по двамата полицейски служители“, каза районният прокурор на Пловдив Петър Петров, цитиран от bTV. От близките къщи излизат близо 50 души, като според прокуратурата най-активни са били 54-годишна жена и 33-годишен мъж. Те са бутали полицаите с ръце, използвали са нецензурни думи и са хвърляли камъни по тях. Впоследствие са дошли и допълнителни полицейски сили и напрежението е овладяно. Задържани са 54-годишната жена, 33-годишният мъж, 35-годишният мъж, който първоначално напада полицаите, а след това и 19-годишният мотоциклетист. Очаква се да им бъде повдигнато обвинение за лека телесна повреда на длъжностно лице и за възпрепятстване на служебните задължения. Предстои да се изясни и дали има полицейско насилие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране