02.02.2015 | 0:05
17-годишен без книжка прегази бебе
Момиченцето било откарано в болница, където по-късно починало

17-годишен ром без книжка уби бебе на година и половина в Пловдив. Инцидентът станал на ул. „Кипарис” в Шекер махала в събота около 11,45 часа, съобщиха от полицията в Пловдив.

Виновникът за трагедията – Гюлхан, се качил на семейното БМВ, а до него седнал  баща му Васко. Семейството им живеело врата до врата в мезонетите пред КАТ Пловдив с почернените родители на малката Гюналфер на година и половина. Двете фамилии на всичкото са и роднини. Гюлхан отдавна спрял да учи. Не работел нищо, а родителите му се препитавали с продажба на прахове за пране на сергия пред бившия Руски пазар до КАТ, разказаха вчера техните съседи.

В събота по обяд малката се измъкнала от дома си, за да играе с останалите деца. Майка й изобщо не разбрала, че е излязла сама навън. Точно тогава станала белята. Гюлхан подкарал БМВ-то на заден ход, а момиченцето политнало от бордюра пред дома си и попаднало под гумите на колата. „Не тръгнаха да го бият, защото той не е виновен. Не е видял изобщо детето. Прегазил го, като дал първо назад, а после дръпнал колата напред и пак назад, но мислел, че минава върху камък, не върху дете”, разказаха комшиите им.

Веднага след инцидента момиченцето било откарано в болница, където по-късно починало. Пробата за алкохол на 17-годишния неправоспособен водач е  отрицателна, уточниха от полицията в Пловдив. Голямата мечта на 17-годишния Гюлхан била да изкара шофьорска книжка, споделял той често пред близките си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране