01.08.2019 | 12:31
21-годишният син на шефа на НСлС заработил половин милион за жилище
Няма несъответствие между доходите и имуществото на Борислав Сарафов

Поредната проверка на НАП за имотите и доходите на властта приключи със заключение, че проблем няма. 21-годишният син на зам.-главния прокурор и шеф на НСлС Борислав Сарафов няма незаконни имоти, съобщиха от прокуратурата, цитирайки заключенията на приходната агенция.

Припомняме, че проверка на „Бивол“ показа, че младежът, който учи право в Лондон, през тази и маналата година е станал собственик на апартамент, ателие и гараж в луксозен комплекс в Бояна на обща стойност 540 000 лева.

В началото на април прокуратурата възложи на КПКОНПИ проверка на сина на Сарафов, който е и шеф на Националната следствена служба.

Това стана повод в началото на април прокуратурата да възложи на КПКОНПИ да провери сина на Сарафов и на самия зам.-главен прокурор. За да се установи с какви средства са закупени имотите. Борислав Сарафов трябваше да бъде проверен и за това, че не е обявил притежаването на сумите за купуването на имотите в декларациите си пред Инспектората към ВСС.

НАП-София също трябваше да направи данъчна проверка на сина на Борислав Сарафов за доходите му и имущественото му състояние в периода 2015 – 2018 г.

Днес прокуратурата разпространи съобщение, в което се казва, че НАП е изпратила резултатите от проверката до ВКП. Според агенцията „не са открити несъответствия между декларираните и получени доходи и имущественото състояние на физическото лице“. До момента Борислав Сарафов публично не е коментирал как синът му е изкарал тези средства.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    540 000 са 830 заплати от 650лЗ, как 21 г човек без никакво образование и работа ги е изработил? На българин му трябват му 2-3 живота от 80 години за да направи тези пари. Има ли корупция или не?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране