06.05.2016 | 0:05
49 конгрес на БСП започва в събота от 10 часа
Червените избират нов лидер в НДК

В 10 часа на 7 май в зала 1 на НДК в София започва 49. конгрес на БСП, който ще заседава два дни. „България днес и задачите на БСП“ е озаглавен политическият доклад на председателя на партията Михаил Миков.

Той ще даде отчет за дейността на Националния съвет и за свършеното от социалистите в Народното събрание и в Европейския парламент. Миков ще представи и Политическата платформа на БСП, озаглавена „За България – суверенна, солидарна, справедлива!“.

Отчетът за дейността на Общопартийната контролна комисия ще бъде представен от Любка Игнатова. Дора Янкова е автор на етапния доклад „Национално съгласие – за социална държава! България и БСП – състояние и перспективи за развитие“. Политическата декларация „Съвременници на бъдещето – 125 години Българска социалистическа партия“, която предстои форумът да приеме, ще бъде докладвана от Янаки Стоилов.

778 делегати на конгреса са избрани до 27 април, показа справка в официалния сайт на БСП.
Според предварителния дневен ред предстои изборът на национални ръководни органи – председател, Национален съвет и Общопартийна контролна комисия, да се проведе в първия ден на форума. Както е известно, номинираните кандидати за ръководния партиен пост са 32.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране