02.02.2015 | 18:49
600 души във Варненско се евакуират заради преливащ язовир
Те ще бъдат временно настанени в две училища в град Дългопол

Над 600 души от селата Величково, Гроздьово и Дъбравино ще евакуирани, след като язовир „Цонево“ започна да прелива. Те ще бъдат временно настанени в две училища в град Дългопол. Към мястото пътуват министърът на вътрешните работи Веселин Вучков и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

По информация от Министерството на околната среда и водите и Министерството на вътрешните работи и местните власти във Варна има риск от образуване на приливна вълна от язовир „Камчия“ към язовир „Цонево“. Застрашени са населените места по поречието на река Луда Камчия, основно в общините Аврен и Дългопол.

„Призовавам всички жители на населените места по поречието на реката да имат готовност да се евакуират с цел запазване на сигурността на техния живот. Създаваме организация, съвместно с местните власти, за опазване на имуществото на гражданите, както и тяхната сигурност“, написа премиерът Бойко Борисов във страницата си във „Фейсбук“.

Приканват се всички жители на засегнатите от наводненията населени места да спазват стриктно указанията на служителите на вътрешното министерство и правилата за безопасно поведение.

Екипи от пожарникари и спасители продължат да наблюдават критичните участъци и водните нива на реките и хидротехническите съоръжения в района. Полицейските служители са поели сигурността в евакуираните населени места.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране