25.10.2023 | 13:43
Аферите на Васил Терзиев: Още на 20 г. ДС-наследникът купува апартамент за 58 милиона
Съпругата Милена се отказва от фамилията му

Кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ Васил Терзиев върти крупни имотни сделки от 20-годишен.

Една от най-скъпите му недвижими придобивки е апартамент на престижната ул. „Оборище”, който той закупил през далечната 1998 г. за скандалната сума от 58 милиона тогавашни лева. По същото време Терзиев е все още студент, но въпреки повсеместната криза, която в същия период тресе страната, успява някак да се сдобие с елитното жилище.

Няколко месеца преди това прави и друг голям имотен удар, като продава друг скъп апартамент в столичния квартал „Гео Милев”.

През 2003 г. наследникът на ДС фамилия Васил се разделя с прословутия имот на ул. „Оборище”, чиято площ е 93 кв. м и отдавна вече не е негов собственик. Спечелените пари от сделката обаче отново влага в друг луксозен апартамент, отново на пъпа на София.

В същата година той купува жилище от близо 90 квадрата в столичния квартал „Лозенец” на ул. „Милин камък”. Две години по-късно инвестира и в почти четири декара земи край село Панчарево до София. Няколко месеца след това бизнесменът решава да дари апартамента в „Лозенец” на своята сестра Надежда, която е с две години по-малка от него, абсолютно безвъзмездно.

През 2005 г. пък родителите му Иглика и Александър приписват на негово име жилище от 118 кв. м в квартал „Младост 1”, където Терзиев се нанася да живее. Няколко месеца по-късно отново си купува още приблизително два декара земя до Панчарево. През 2006 г. очевидно имотните схеми на бъдещия кандидат за кмет на столицата зациклят и му се налага да ипотекира имота си в „Младост” срещу заем от банка. Минават още 2 години, докато направи поредния си „удар” и през 2008 г. той се сдобива и с 3 декара парцел за строеж в село Железница.

През следващата година Васил Терзиев се сдобива и с огромен парцел с къща близнак, състоящ се от близо 17 хиляди квадратни метра в полите на Витоша, насред елитния столичен квартал „Драгалевци”. По-късно го ипотекира срещу заем, но успява да го изплати през 2014 г. 6 години след това, през 2020-а, милионерът отново тегли кредит срещу ипотека на същия имот, която все още не е погасил. В свое интервю Терзиев разкри, че до скоро е живеел в „Младост 1”, но към днешна дата вече не пребивава в любимия си столичен квартал.

Съпругата му Милена се отказа от фамилията му

След като в разгара на предизборната си кампания Васил Терзиев се отрече от комунистическото ДС минало на своето семейство, жена му пък се е отрекла от неговата фамилия. Това става ясно от официална справка в Имотния регистър, в която са отразени всички техни общи сделки с недвижимо имущество за последните 25 години. Във всички тях съпругата на кандидата за кметския стол в София е вписана с моминската си фамилия Велчева, а не с тази на мъжа си, въпреки че двамата имат брак, а Терзиев и досега носи венчалната халка на ръката си.

През годините те са били собственици на куп имоти заедно, като многократно са теглили и ипотечни кредити от банки. В цялата документация обаче Милена никъде не е записана като Терзиева. Този факт събужда догадки дали бракът на кандидата за градоначалник на столицата е все още актуален.

Припомняме, че преди месец за пръв път се заговори, че Васил Терзиев е в развод със своята дългогодишна половинка и майка на двете му дъщери Ива и Емма. Съвсем възможно е раздялата вече да се е случила и Милена да е върнала моминската си фамилия по съдебен път, а личните й данни вече да са променени в регистрите на всички държавни административни институции, смятат запознати. Единствено в социалните мрежи съпругата на Терзиев все още се представя с неговата фамилия. Тя обаче не се е появила с него публично по време на предизборната му кампания нито веднъж, за да му окаже подкрепа. Снимки заедно в профилите им в социалните мрежи също липсват.

2 коментара

  1. Извод - каза:

    още от съвсем млад е станал млад мошеник, а сега вече си е взел изпитите и с тези избори смята да се се дипломира! Ще му дадем ли диплома??

  2. Поредният каза:

    мошеник предприема поредната авантюра, но вече за политическа власт…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране