18.09.2023 | 9:01
Ахмед Доган утвърди кърджалийските кандидат-кметове на ДПС
Кандидатът за град Кърджали обаче не е решен

Изпитът за кандидат-кметове на ДПС при почетния председател на Движението Ахмед Доган премина успешно за кърджалийските кандидати.

Номинираните от общинските събрания кандидати за местни управници минават на събеседване с Доган, с председателя Мустафа Карадайъ, с лидера на младежкото ДПС Сезгин Мехмед и с организационня секретар Ахмед Ахмедов.

Към структурите е спуснат списък с 37 въпроса, които обхващат целия политически и социален живот в една община. Кандидатите трябва да са подготвени по него.  Отделно в рамките на събеседването Доган им поставя конкретни въпроси. За всеки пост има поне три номинации. За някои региони обаче пред Доган се изправят по 6-7 дори 10-12 кандидати, от които по време на събеседването се избира най-добрият.

От 12.30 часа вчера до ранни зори тази сутрин през базата на партията в “Бояна” минаха групите с кандидати от Бургаско, Търговищко и Кърджалийско. Утвърдени са кандидат-кметовете от Кърджалийския регион:

Джебел – Неджми Али;

Кирково – Шинаси Сюлейман;

Крумовград – Себихан Мехмед;

Момчилград – Илкнур Кязим;

Ардино – Изет Шабан;

Черноочене – Айджан Ахмед.

Кандидатът за град Кърджали обаче не е решен. За този пост са номинирани четирима души: настоящият кмет Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш, юристът Муса Сеидахмед и банковият служител Ерол Мюмюн.  Изборът ще стане във вторник.

В предишните дни бяха утвърдени кметовете в Благоевградско. Заместник-председателят на ОБС на Благоевград Мехмед Вакльов е кандидатът на ДПС за кмет на Якоруда. Кметовете на Сатовча и Гърмен Арбен Мименов и Феим Иса ще са  кандидати за пореден път.

Определени са и кандидатите за кметове на десетте общини в Шуменска област. За кмет на Шумен партията предлага досегашния общински съветник Сунай Садък.

Бизнесменът Христо Кюркчиев е кандидатът за кмет на Велики Преслав. За общините Венец, Върбица и Каолиново Движението залага на досегашните кметове – Нехрибан Ахмедова, Мердин Байрям и Нида Ахмедов.

За кметския стол на Каспичан ДПС издига Зелиха Марем. За Никола Козлево партията залага на Исмаил Недрет. Областният председател на ДПС в Шумен Айсел Руфад ще се бори за кметското място в Нови пазар.

За кмет на Смядово в предстоящите местни избори ДПС предлага Гинка Йорданова, а на Хитрино – Ферхан Шукриев. Определени са и седмината кандидати за кметове от Разград и областта.

Без проблеми са минали кандидатите от Старозагорско и Пловдивско. “Кастингът” започна миналия понеделник и трябва да завърши до 20 септември, когато всички кандидати на ДПС за местната власт трябва да са ясни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране