06.04.2016 | 0:01
Ало измамници отмъкнаха 22 000 лева от възрастен мъж в Кърджали
80-годишният Христо Манолов се подвел с убеждението, че помага на полицията да хване престъпна банда

В Кърджали пък телефонни измамници отбелязаха рекорден удар и посред бял ден отмъкнаха 22-е хиляди лева от възрастен мъж, подлъган, че помага на полицията. Жертва на телефонните измамници става 80-годишният Христо Манолов, който хвърлил парите през терасата с убеждението, че помага на полицията да хване бандата, която тормозела целия град . Вместо зрелищни арести обаче разбрал, че е поредният измамен.

Най- любопитното е, че преди да попадне в схемата, мъжът, който е добре информиран и знае за хитрите трикове на измамниците, предупреждавал всичките си приятели и роднини да внимават.

Още с вдигането на телефона Христо вече е готов да плати. Мним полицаи му предлага да участва в задържането на известна банда телефонни измамници.

Минута по-късно телефонът отново звъни, но Христо вече знае, че ще му искат пари.Христо събира в найлонова торбичка всичките си спестявания и парите на внука си   – общо 22 хиляди лева, и ги хвърля през прозореца.

При други обстоятелства Христо казва, че не би повярвал, но щом полицията го моли за помощ, значи няма измама. Сега Христо се надява на полицията да хване измамниците . Има надежда, след като преди да хвърли пачките, е записал серийните номера на няколко банкноти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране