13.01.2023 | 11:58
Ананиев се закани да съди наред, започва със Слави и Тошко (видео)
Депутатът от ПП обяви, че е бил съдружник с Антони Тренчев, но в миналото

Депутатът от „Продължаваме промяната“ (ПП) Настимир Ананиев обяви, че е бил съдружник с Антони Тренчев, но в миналото.

Ананиев се закани да съди всеки, който уронва престижа и доброто му име.

Пред медиите в парламента той се закани: „Срещу Слави Трифонов ще заведа дело със сигурност, защото лъжите, които се изрекоха… и срещу него, и срещу гласа зад камера, който му подсказва, защото когато решиш да уронваш престижа и репутацията на някого, трябва и да поемаш отговорност.“

Повод за думите на Настимир Ананиев са думи на Слави Трифонов и Тошко Йорданов от видео, излъчено вчера.

„Във връзка с тиражираното мое име относно последните събития искам да заявя, че съм се консултирал с адвокат. Ще предприема конкретни съдебни действия срещу всяко едно лице, което уронва моята репутация и добро име и ме замесва в скандали, които не съществуват“, каза още депутатът от ПП. „Относно Антони Тренчев – повечето от вас знаят, били сме заедно народни представители в 43-ото Народно събрание. Познавам го от там. Както го познават и Тома Биков, Даниел Митов и Петър Николов, които в момента са народни представители от ГЕРБ.“

Ананиев и Тренчев имали намерения за съвместни проекти и дейности, които „за съжаление не се осъществиха, тъй като нито аз, нито на него му стигнаха времето за това нещо“.

„В момента не съм в съдружие нито с Антони Тренчев, нито съм в управителни органи, което е нарушение на закона, на каквито и да е дружества“, обясни Настимир Ананиев.

Скандалът с Тренчев бе провокиран вчера от разследване на прокуратурата, свързано с дружеството Nexo. Това доведе до политически коментари на представители на ГЕРБ, които припомниха за връзките му с Ананиев.

Депутатът от ПП днес обясни, че имотните му декларации са публични и припомни, че Слави Трифонов не е изпълнил законовото задължение да разкрие какво притежава.

Вижте обясненията му:

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране