04.09.2023 | 9:28
Англия конфискува почти цялото богатство на Божков
Санкциите по „Магнитски“ засегнали и тайните офшорни сметки на половинката му Елена Динева

Почти цялото богатство на Васил Божков и на неговата половинка Елена Динева е било поставено под запрещение преди няколко месеца по искане на властите в САЩ, разкриха пред „Уикенд“ запознати със сложната ситуация около 67-годишния хазартен бос.

Става въпрос за блокирани и замразени сметки на Черепа и Елена Динева в офшорните зони на Великобритания – остров Ман и Британските вирджински острови, като се говори за блокирано богатство в размер на почти 1 млрд. лв.

Авоарите на Черепа в Англия бяха блокирани на 10 февруари т.г., когато външния министър на Великобритания Джеймс Клевъри издаде заповед за замразяване на активите на Божков и свързани с него лица на територията на Обединеното кралство като продължение на санкциите по закона „Магнитски“ в САЩ.

Твърди се, че санкцията е нанесла опустошителна финансова щета на Черепа, тъй като той е имал няколко регистрирани офшорни компании на Албиона, обслужвани от швейцарския корпоративен адвокат с български произход Калоян Стоянов. Именно с парите от тези сметки Васил Божков е поддържал стандарта си и е плащал заплати на многобройните си служители в България.

Близки до Черепа разкриват, че от санкциите е пострадала и Елена Динева, която имала банкови сметки както в офшорни зони, така и в лондонското сити, а също и престижни имоти на нейно име във Великобритания.

Запознати твърдят, че през последните месеци Васил Божков все по-трудно е покривал дори собствените си финансови нужди, а ситуацията около него съвсем се влошила след показния разстрел на близкия му приятел Касимир Каменов – Къро в ЮАР, който му помагал финансово, допреди да бъде екзекутиран с цялото си семейство. Смята се, че Васил Божков е посредничил между Къро и федерални агенти от САЩ по тайно разследване за корупция по високите етажи на властта в България с участието на мастити родни политици, прокурори и полицейски шефове.

6 коментара

  1. xaxaxa каза:

    Мачкай мръсните бантускотски мафиотчета!

  2. Свобода каза:

    Доколкото е ИЗВЕСТНО, тези офшорни ДРУЖЕСТВА ,са независими, как е възможно да се дава информация та дори и се взимт авоарите на клиентите. Че какво общо или какво престъпление имал Божков там, че да се запорира всичко ТА ДОРИ И НА ЖЕНА МУ ! Що за нагла постъпка ! България не е доколкото знам КОЛОНИЯ на тия бледолики мизерници.

  3. Жожо каза:

    Крадливата англосаксонската пасмина знае само да краде. Последно и на нас ни откраднаха 3 милиарда долара за чертежи на самолетчетата. И сега искат още 5 милиарда

  4. Веждю Слаткия каза:

    Абе има и други дето може да са им забранени сметките, ама не казват!

  5. Путьовеца каза:

    Заминавай на майната си в съв. Съюз мизерник такъв.

  6. Чоков каза:

    Те от това живеят тия мизерници в САЩ, като конфискуват на хофата богатството, за друго не ги бива, но и това няма да продължава дълго и те ще си намерят майстора.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране